joi, iulie 18, 2024

Iată cum puteți încuraja citirea timpurie acasă

Important de Citit

Aflați cum să dezvoltați abilități de limbaj și alfabetizare puternice timpurii la copilul dumneavoastră.

Părinții se întreabă adesea cum își pot ajuta copiii să învețe să citească și nu este surprinzător că sunt interesați de această abilitate esențială. Lectura joacă un rol esențial în determinarea succesului în anii de școală mai târziu. Potrivit unui studiu, baza capacității de citire a copiilor de 7 ani, prezice capacitatea lor de câștig, 35 de ani mai târziu! Indiferent unde se află copilul dvs. în dezvoltarea alfabetizării, există câteva modalități prin care îl puteți ajuta să citească. Iată câteva recomandări practice pentru a-i ajuta pe copii să învețe să citească.

Participați la învățarea distractivă acasă

Participarea activă poate dezvolta capacitatea copilului de a citi, înțelegerea și abilitățile lingvistice pot îmbunătăți interesul copilului pentru lectură și atitudinea față de aceasta. Vorbește cu copilul tău despre diferite lucruri în moduri creative. Aceste discuții pot amplifica dezvoltarea limbajului, pot construi cunoștințele necesare și pot ajuta copilul să dezvolte abilități utile în cele din urmă.

Angajați-vă în activități comune, acasă

Acest lucru este important pentru dezvoltarea timpurie a alfabetizării copilului dumneavoastră. Când vă angajați în lectură comună, desen, cânt, povestire, recitare, joc și rimă, dumneavoastră și copilul puteți face asta pe rând. Când citiți, cereți copilului să se conecteze la poveste și rugați-i să vă spună mai multe despre ceea ce descifrează. Oferă feedback pozitiv din când în când și pune întrebări deschise în timpul lecturii comune pentru a-i spori interesul și abilitățile de gândire critică.

Creați un mediu potrivit pentru lectură

Pentru copiii mici și sugari, versurile sunt deosebit de utile pentru limbaj și educația timpurie a copilăriei. Un părinte care citește cu voce tare pentru a crește varietatea de limbaj pe care o aude copilul tău, poate fi de ajutor în acest sens. Citirea pe diferite tonalități sau etichetarea obiectelor în casă poate, de asemenea, să arate importanța limbii, a lecturii și a scrisului. Vorbește-le despre experiențele de zi cu zi, arată-le copiilor imagini și povestește-le.

Faceți din lectura cu voce tare o activitate regulată în casa dvs

Faceți din lectura o parte din viața de zi cu zi și, din câte știți, copiii vor învăța să o iubească. Este important să aloci ceva timp când toată lumea închide televizorul și internetul și nu face altceva decât să citească. Faceți din aceasta o experiență de învățare distractivă. Când copilul dumneavoastră termină de citit o carte care a fost transformată într-un film, puteți face floricele și sandvișuri și puteți urmări filmul împreună. Ideea de luat acasă este să faci din lectura o parte plăcută obișnuită a rutinei tale de familie.
Predarea alfabetizării este comparabilă cu predarea altor abilități

Părinții își pot învăța cu succes copiii să mănânce cu o lingură, să-și țină degetele departe de gură și să spună „mulțumesc”. Aceste lucruri pot fi predate plăcut sau pot fi transformate într-o corvoadă dureroasă. Această noțiune se aplică și predării alfabetizării. Dacă îi arăți copilului tău de 20 de luni o carte și ea nu arată nici un interes, atunci pune-o deoparte și revino la ea mai târziu. Dacă copilul tău încearcă să-și scrie numele și ajunge cu un „B” înapoi, nicio problemă. Nu o pune sub presiune. Fara deranj. Ar trebui să te bucuri de călătorie, la fel și copilul tău.
Dacă ați dezvoltat obiceiul de a folosi o altă limbă acasă, vorbiți și citiți copilului dumneavoastră în acea limbă. Acest lucru îi poate ajuta să-și dezvolte vocabularul și să facă legături la școală. De asemenea, îi poate crește curiozitatea și disponibilitatea de a învăța la școală. Oportunitățile distractive de învățare în limba maternă vor deschide, de asemenea, uși pentru învățarea alfabetizării în limba maternă.

Implicarea dumneavoastră în învățarea copilului poate fi unul dintre cei mai importanți factori în succesul lor școlar. Chiar și ceva atât de simplu precum citirea cu voce tare către copilul tău timp de 15 minute în fiecare zi, poate ajuta în mod considerabil la îmbunătățirea abilitățile de citire. Așadar, începeți azi să lucrați la el!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Tendințele anului în materie de brazi artificiali

Pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, discuția despre alegerea bradului de Crăciun revine. În ultimii ani, brazii...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -