luni, iulie 22, 2024

Începe maratonul online de consiliere psihiatrică- Maratonul de stare de bine

Important de Citit

”Blue Monday”, cea mai deprimantă zi a anului, va fi marcată printr-un ”Maraton de stare de bine”! Evenimentul este primul de acest gen din România și este organizat la inițiativa Clinicii Psihoconfort din București, împreună cu Dr. Maria Roman, medic primar psihiatru ce a tratat peste 10.000 pacienți cu afecțiuni psiho-emoționale. Maratonul se desfășoară între 20 ianuarie, ora 09.00 dimineața și 21 ianuarie, ora 09.00 dimineața, este gratuit și se adresează tuturor persoanelor care vor să beneficieze de o evaluare a stării psiho-emoționale. Astfel, timp de 24 ore, atât ziua, cât și noaptea, echipa condusă de Dr. Maria Roman își va oferi serviciile de psihiatrie, psihologie și consiliere psihologică prin sesiuni consecutive online.

București, 15 ianuarie 2024

”Blue Monday”, cea mai deprimantă zi a anului, va fi marcată printr-un ”Maraton de stare de bine”! Evenimentul este primul de acest gen din România și este organizat la inițiativa Clinicii Psihoconfort din București, împreună cu Dr. Maria Roman, medic primar psihiatru ce a tratat peste 10.000 pacienți cu afecțiuni psiho-emoționale.

Maratonul se desfășoară între 20 ianuarie, ora 09.00 dimineața și 21 ianuarie, ora 09.00 dimineața, este gratuit și se adresează tuturor persoanelor care vor să beneficieze de o evaluare a stării psiho-emoționale. Astfel, timp de 24 ore, atât ziua, cât și noaptea, echipa condusă de Dr. Maria Roman își va oferi serviciile de psihiatrie, psihologie și consiliere psihologică prin sesiuni consecutive online.

În contextul în care în România anului 2024 persoanele care suferă de depresie sau anxietate sunt sub-diagnosticate din diverse motive- de la lipsa de informații și stigma pe care aceste problematici le poartă până la accesul greu la specialiști, ne-am gandit că putem marca «Blue Monday», cea mai tristă zi din an, într-un mod mai practic și cu folos pentru pacienți. Așa s-a născut «Maratonul stării de bine». Practic, Clinicilor noastre va fi disponibilă timp de 24 de ore pentru a-i ajuta pe cei care până acum au ignorat sănătatea psiho-emoțională. Am ales să fim disponibili 24 de ore, inclusiv noaptea pentru a oferi servicii medicale de specialitate persoanelor care, din diverse motive, nu pot ajunge la specialiști ziua: nu locuiesc în țară, sunt mai active noaptea, se simt mai deschiși sau «apăsați» de probleme noaptea etc.”afirmă dr. Maria Roman, medic primar psihiatru.

Maratonul se va desfășura online, în ședințe 1 la 1, în 3 etape distincte: În prima etapă pacientul va participa la o ședință de consiliere psihiatrică, după care trece în a doua etapă în care va efectua, tot online, asistat, teste psihologice conduse de un psiholog clinician. În ultima etapă, pacientul va beneficia de o ședință de consiliere psihologică de 30 de minute cu un psihoterapeut. Tot procesul este 100% confidențial. Participarea la maraton se face pe bază de înscriere, prin completarea în prealabil a unui formular, disponibil pe paginile de pe rețelele sociale . Ulterior, pacienții vor fi contactați pentru a afla ora exactă a programării.

Fie că este prima dată când ajung la un psihiatru sau psiholog, fie că vor să confirme sau să infirme un diagnostic anterior, timp de 24 ore toți pacienții înscriși vor putea accesa serviciile noastre specializate. Facem acest maraton pentru că vrem să dăm o mână de ajutor, vrem să dăm înapoi ceva comunității și în același timp să tragem un semnal de alarmă pentru a fi mai atenți la cei din jurul nostru, la persoanele care se află în suferință”, transmite dr. Maria Roman.

Despre Clinica Psihoconfort

Prima clinică de psihiatrie Psihoconfort a fost deschisă în Sighetu Marmației în anul 2018, iar în 2022 și în București, fondatoarea fiind dr. Maria Roman, medic primar psihiatru cu o carieră impresionantă, de peste 13 ani, timp în care a avut în evidență peste 10.000 de pacienți cu patologie psihiatrică complexă.

Cu o formare internațională în terapia transcraniană, în ultimii 5 ani Dr. Roman a tratat nu mai puțin de 4.000 de pacienți în cabinetul său medical privat, fiind printre primii medici din România care a folosit această terapie inovatoare în practică medicală.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Tendințele anului în materie de brazi artificiali

Pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, discuția despre alegerea bradului de Crăciun revine. În ultimii ani, brazii...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -