vineri, iunie 14, 2024

Lux la pătrat – Bentley Bentayga

Important de Citit

SUV – urile premium sunt de mare succes în rândul clienţilor înstăriţi, însă Bentley a creat o nouă categorie cu primul SUV de lux propriu-zis din lume.

2016-bentley-bentayga-inline1-photo-661895-s-originalPrivind febra SUV din ultimii ani, când modelele cu caroserie ridicată au apărut de la categoria mică până la cea superioară, era doar o chestiune de timp când va apărea primul SUV propriu unei mărci de prestigiu. Prima încercare, prezentată în 2012 la Salonul Auto din Geneva, a fost studiul Bentley EXP 9F, cu un nume şi design la fel de derutant, astfel inginerii mărcii engleze au fost practic nevoiţi să înceapă proiectul de la zero. Rezultatul final a fost prezentat în această toamnă la Salonul Auto din Frankfurt: atât ca aspect  exterior, cât şi în ceea ce priveşte exteriorul , Bentayga este demn de marca Bentley.

Datorită puterii maxime de 608 CP şi cuplului de 900 Nm al nou-nouţului motor twin-turbo W12 de 6,0 litri, acestabentley 1 este cel mai puternic model SUV din lume, dar şi cel mai rapid, cu o viteză maximă de 301km/h. Imensa putere este difuzată spre cele patru roţi de o transmisie automată ZF cu opt trepte şi diferenţial central de tip Torsen: monstrul lungde 5,14 metri şi cu o greutate de 2.42 tone ajunge în doar 4,1 secunde la viteza de 100 km/h. Bentayga se descurcă şi pe teren accidentat : pe lângă suspensia hidro-pneumatică controlată de computerul din echipamentul de bază, care poate ridica caroseria în 4 trepte, se poate cere pachetul special off-road cu 8 moduri de setare.

2016-bentley-bentayga-kitchenSpaţiul interior este o nouă demonstraţie de vârf a industriei britanice de lux, materialele folosite reprezentând cel mai ridicat nivel de calitate – opţional se poate comanda şi un ceas Breitling Mulliner Tourbillion pe tabloul de bord. De pe ecranul tactil de 8 inci se poate gestiona cea mai modernă navigaţie, sistemul multimedia încorporând şi un hard disk de 60 GB. Pasagerii din spate sunt aşteptaţi pe tableta Bentley Entertainment detaşabilă de 10,2 inci, cu sistem operaţional Android, 4G, Wi – Fi şi conexiune Bluetooth. Dintre cele trei sisteme audio la alegerea clienţilor, varianta de vârf, de 1.950 W, se aude prin 18 difuzoare. Bentayga se poate comanda în versiuni cu 4 şi 5 scaune. Cele din faţă se pot regla în ambele cazuri în 22 de direcţii, iar dacă în spate sunt două scaune separate reglabile în 18 direcţiii, şi acestea dispun de funcţia de masaj , respectiv încălzire şi aerisire.

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila vă invită vineri, 31 mai 2024, ora 17.00, la lansarea cărții „Personalități de seamă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -