vineri, iunie 14, 2024

Mașina viitorului CONCEPT 26 – VOLVO

Important de Citit

Volvo a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles interiorul de mașină în care nu te plictisești niciodată. Botezat Concept 26, el este dedicat celor 26 de minute pe care le petreci în trafic.

Tot la Salonul de la Los Angeles, Volvo și-a imaginat o formă de a-l ține ocupat pe cel de la volan, în timp ce mașina ajunge singură la destinație. Suedezii gândesc complex, înțelegând că e nevoie și de o experiență interesantă pe durata unei călătorii autonome. Cel de la volan, eliberat de sarcinile convenționale, nu trebuie să se plictisească.

Tocmai asta face noul Volvo Concept 26, prezentat la Los Angeles. Numărul din denumire vine de la timpul mediu pe care îl petrec oamenii în trafic, în timpul navetei de la birou la muncă sau invers. Adică 26 de minute.

”Studiile noastre arată că oamenii vor să folosească timpul petrecut în mașină într-un mod creativ sau își doresc să se relaxeze uitându-se la televizor ori ascultând muzică. Rularea autonomă va face posibile aceste dorințe. Iar Concept 26 vrea să materializeze aceste cereri”, a declarat Robin Page, vicepreședintele departamentului de design interior Volvo.

Totul pornește de la scaunele create special și disponibile cu trei funcții: Drive, Create și Relax. Asta înseamnă că scaunul șoferului se va putea adapta la tipul de activitate pe care acesta și-l dorește. Odată activat modul de rulare autonomă, volanul se retrage, scaunul se înclină iar din bord apare un ecran generos. Aici vor putea urmări emisiunile TV sau anumite seriale pe care le-au pierdut.

Această interfață prietenoasă va revoluționa experiența de la volan și îi va permite șoferului să se ocupe de afacerile sale sau să facă anumite comenzi pe internet.

Tehnologia nu este atât de departe, având în vedere că în 2017 prima flotă de mașini autonome Volvo este programată să debuteze pe străzile din Gotheborg.

https://youtu.be/VtmgJzBGXKQ

Urmăriți și galeria foto pentru detalii.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila vă invită vineri, 31 mai 2024, ora 17.00, la lansarea cărții „Personalități de seamă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -