Ingrediente:
- 600 – 800 g chipsuri tortilla
- 1 kg spată de porc
- 300 ml bere neagră
- 1 linguriță boia afumată de ardei
- 1 linguriță zahăr brun
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri sos barbecue
- 150 g brânză cheddar
- 2 avocado coapte
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei jalapeno
- 1 lime
- sare
[the_ad id=”12306″]
Mod de preparare :
Berea se amestecă cu sosul barbecue, cu boiaua, zahărul brun, usturoiul pisat și sarea. Carnea de porc se așază într-o tavă, se stropește cu berea condimentată și se acoperă cu o folie de aluminiu. Se pune la cuptor la 140 grade și se coace timp de 4-5 ore. Când s-a răcit, carnea se taie în bucăți subțiri și se amestecă bine cu zeama în care s-a prăjit. Tortilla se așază într-o tavă, se acoperă cu carnea îmbibată în sos și cu cașcavalul răzuit și se lasă la cuptor la 200 grade pentru 10 minute. Înainte de servire, se zdrobește avocado cu o furculiță, se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu ardeiul jalapeno, sarea și zeama de lime. Nchos-urile se servesc cu acest sos guacamole. Dacă nu folosim toată carnea, din cea rămasă putem pregăti niște sandvișuri excelente.