Pentru persoanele care preferă mesele în familie, pregătite în casă și cărora le place foarte mult să gătescă le propunem o rețetă ușor de preparat din câteva ingrediente, dar extrem de gustoasă.
Cartofi la cuptor umpluți cu brânză
Ingrediente :
- 8 cartofi medii (sau mai mulți în funcție de porții)
Umplturura :
- 150 g brânză telemea
- 1 ou
- 50 g mușchi de porc
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- sare și piper după gust
Mod de preparare :
Pasul 1 : Cartofii se spală și se freacă cu un burete aspru sau se curăță de coajă . Cu o furculiță se înțeapă de jur împrejur, se ung cu ulei și se pun într-o tavă tapetată cu coală de copt. Se coc la cuptor 50-60 de minute. Se testează cu o furculiță și sunt gata când aceasta intră ușor în ei.
Pasul 2 : Li se taie căpăcelele, se scobesc de miez, dar totuși nu se subțiază mult peretele cartofului iar miezul se pune într-un castron și se pasează.
Pasul 3 : Se pune într-o tigaie restul de ulei rămas, se adaugă mușchiul tăiat cubulețe și se prăjește 2-3 minute. Mușchiul se adaugă în vasul cu cartof pasat iar în continuare în tigaie se călește ceapa. După ce s-a răcorit 2 min se adaugă și ceapa în același vas, peste care se adaugă un ou, sare, piper și brânză telemea rasă. Se amestecă toata compoziția foarte bine.
Pasul 4 : Cartofii scobiți se umplu cu această compoziție și se mai pun o dată la cuptor pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!