Agricultura are de rezolvat o problemă esenţială a dezvoltării societăţii, ce se referă la aprovizionarea cu alimente în concordanţă cu ritmul de creştere a populaţiei şi la preţuri acceptabile. Cererea crescândă de alimente determină, şi la noi în ţară, necesitatea de a se apela la sisteme tehnologice moderne de producţie agricolă, ceea ce a pricinuit apariția unui nou tip de agricultură, cea intensivă.
Agricultura modernă foloseşte pentru sporirea producţiei numeroase substanţe chimice obţinute pe cale industrială. Specialiştii şi cercetătorii admit că pot fi ingerate cu alimentele anumite cantităţi din anumite substanţe folosite ca pesticide fără ca acestea să aibă vreo acţiune toxică (imediată sau în tot timpul vieţii celui care le ingerează). Limitele admise ale acestor substanțe sunt de circa 1 000 de ori mai mici decât pragul real de intoxicare, ceea ce constituie un coeficient de siguranţă destul de asigurător.
Pesticidele se clasifică, în funcție de organismul combătut, în: bactericide, fungicide, erbicide, insecticide, acaricide, nematocide, moluscocide, raticide și cu acțiune mixtă. În oferta www.pesticid.ro găsiți cele mai eficiente produse din principalele categoriile folosite, în vederea protecției culturilor dumneavoastră.
În articolul de mai jos vom scoate în evidență importanța erbicidelor și insecticidelor.
Erbicide
Buruienile reprezintă calamitatea principală a agriculturii şi din această cauză este necesar să se folosească întreg complexul de măsuri pentru combaterea lor.
Prezenţa buruienilor în culturi influenţează preţul de cost al lucrărilor agricole, a produselor agro-alimentare şi textile şi în general veniturile agricultorilor. Dacă se iau din timp măsurile tehnice necesare se pot reduce substanţial unele cheltuieli şi pierderi.
Marea majoritate a cercetărilor demonstrează că prin folosirea judicioasă a erbicidelor, atât sub aspectul dozei cât şi în ceea ce priveşte cultura pentru care sunt recomandate, se realizează o creştere nu numai cantitativă, dar şi calitativă a producţiei.
Pe lângă cunoaşterea mecanismului de acţiune al fiecărui erbicid, a selectivităţii lui faţă de plantele cultivate, a spectrului de combatere al buruienilor, în tehnologia utilizării erbicidelor metodele de aplicare a acestora au un rol deosebit de important. Prin alegerea celei mai potrivite metode de aplicare se realizează o eficacitate mare a erbicidului asupra buruienilor şi în acelaşi timp se înlătură eventualele efecte negative asupra culturilor.
Pe www.pesticid.ro găsiți toate informațiile necesare utilizării corecte a produselor pentru a obține efectul scontat.
Insecticide
Insecticide sunt pesticide ce se folosesc împotriva insectelor. Acestea includ și ovicidele și larvicidele care se folosesc împotriva ouălor de insecte, cât și a larvelor acestora. Unde se întrebuințează insecticidele? Atât în agricultură, cât și în medicină, în gospodărie și în industrie.
În agricultură, insecticidele se folosesc pentru a elimina insectele dăunătoare care afectează culturile de legume, grâul și porumbul, floarea soarelui, pomii fructiferi și sfecla de zahăr.
Insecticide se folosesc cu inteligență. În prima perioadă a sezonului vegetativ este bine să vă axați pe insecticide sistemice, deoarece agresivitatea dăunătorilor și presiunea de infecție sunt cu mult mai mari în această etapă. Foarte important este sa se alterneze substanțele folosite, în caz contrar va apărea ceea ce se numește rezistență a dăunătorilor la insecticide. Și, nu în ultimul rând, înainte de a aplica orice tratament calculați care este timpul de așteptare până la recoltare. În funcție de fiecare insecticid în parte, acest timp diferă și cu toții ne dorim o recoltă cât mai sănătoasă.
În sprijinul dumneavoastră venim, pe www.pesticid.ro , cu informații utile și alternative potrivite ale produselor care se mulează cel mai bine pe nevoile fiecărui cultivator.
Peste un deceniu România ar trebui să aibă „o agricultură mai performantă şi mai prietenoasă cu mediul, competitivă la nivel european şi mondial, asigurând securitatea alimentară a românilor şi contribuind la securitatea alimentară a europenilor, dar şi exportând mai multe produse cu valoare adăugată”, este de părere Mihail Dumitru, director general-adjunct la Direcţia Generală Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG AGRI) din cadrul Comisiei Europene. Așadar, pentru a îndeplini acest target echipa www.pesticid.ro vă pune la dispoziție tot materialul necesar înființării și protecției culturilor dumneavoastră.
Vizitează pesticid.ro