sâmbătă, iulie 13, 2024

Piaţa Sfinţii Arhangheli

Important de Citit

În Piaţa Sfinţii Arhangheli au funcţionat până în 1946 numeroase stabilimente comerciale, precum firma Corso, înmatriculată la registrul Comerţului în octombrie 1935, de către asociaţii Rudolf H Muller şi Dumitru Mihail, având obiect de activitate comerţul cu amănuntul de băuturi spirtoase; restaurantul cu bodegă şi berărie Continental, deschisă în august 1945 de către asociaţii Gh. Capris şi N. Moroianu.

arhangheli2-braila-portal

Din 27 august 1945 îi va funcţiona firma socială cu emblema Continental având ca obiect de activitate bodegă, restaurant şi berărie. Firma era în proprietatea asociaţilor Gh. Capris şi N. Moroianu; restaurantul Corona , înmatriculat în aprilie 1936 de către Rudolf H. Muller şi Constantin Gosman, etc.

arhangheli3-braila-portal

De la 27 mai 1919Piaţa Sf. Arhangheli a fost denumită Dumitru Ionescu , întru cinstirea memoriei fostului primar al Brăilei, care a lăsat prin testament Primărie Brăila cea mai mare parte din avere, după anul 1945 va devenit Piaţa V.I. Lenin  iar din anul 1990 Piaţa Traian.

arhangheli4-brala-portal

În Piaţa Sf Arhangheli a avut sediul Banca Comercială Română, Sucursala înfiinţată în 1907; Fabrică de pungi şi cartoane Grumberg şi Comp., cu emblema Istrul, înfiinţată în 1912; berăria şi băcănia Zamfir Solomon şi Maria D Munteanu, înfinţată în 1913Cercul Militar al Ofiţrilor din Garnizoana Brăila care a funcţionat într-o clădire cumpărată în anul 1913 de la Constantin C. Panas.

arhangheli5-braila-portal

arhangheli-braila-portal

 

Sursă: Brăila în cărţi poştale, Ştefania Botez; Album foto-documentar 1896-1948, Ion Volcu

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -