sâmbătă, mai 18, 2024

Prietenie pe o sfoară, proiect internațional copii

Important de Citit

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila derulează în perioada aprilie – iulie 2024, proiectul ?????????… ?? ?… ??????̃… aflat la a XII-a ediție.

Inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov și coordonat de bibliotecar Melania Luana Butnariu, parteneriatul educațional internațional ?????????… ?? ?… ??????̃… constă în activități practice care îmbină lectura și desenul. De-a lungul anilor, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 1000 de instituții culturale din întreaga ţară şi din străinătate, iar împreună cu acestea să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste un milion de copii.

 

Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Lyman Frank Baum, care a scris celebra poveste „Vrăjitorul din Oz”. Fiecare copil participant la program (se prezintă autorul, se lecturează un fragment din opera autorului), realizează un desen inspirat de cartea prezentată (colorează schiţele unicat realizate de bibliotecara Diana Cristea). „Vrăjitorul din Oz”, povestea fără vârstă, oferă lecții valoroase despre prietenie, curaj, încredere și înțelepciune. Așadar, vă așteptăm să umplem sfoara în culorile imaginației voastre, împreună cu Dorothy și prietenii ei Toto, Leul cel fricos, Omul de tinichea, Sperietoarea de ciori, Regina Ozma!

 

Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor de clase primare, cadrele didactice participante vor primi adeverințe. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților toate informațiile necesare desfășurării activităților. Dorința noastră este să aducem în atenția micuților, dar și a părinților și educatorilor, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii. Mai multe informații puteți afla de la Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar, la sediul instituției – Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca sau pe email sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Dialog între generații la Biblioteca Județeană

Joi, 16 mai 2024, de la ora 12, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila are un invitat deosebit, pe domnul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -