luni, iulie 15, 2024

Probleme frecvente în cuplu și cum le putem rezolva

Important de Citit

Nu există relație de cuplu perfectă, însă avem dreptul să tindem către ea și să facem tot ce ne stă în putință pentru a rezolva problemele apărute. Cuplurile de succes sunt acele cupluri care reușesc să facă față tuturor provocărilor și să depășească toate obstacolele apărute, sunt acele cupluri care-și găsesc o direcție comună și o urmează cu încredere. În continuare, vom specifica o listă a celor mai frecvente probleme care pot apărea într-un cuplu și cum le puteți rezolva.

Comunicarea

Pe primul loc și la baza unei relații solide stă comunicarea. Din păcate, multe cupluri nu știu cum să abordeze acest aspect și ajung într-un punct în care, din cauza frustrărilor și resentimentelor, pun punct relației. De foarte multe ori, cuplurile care locuiesc împreună ajung să aibă o comunicare mai slabă deoarece ei consideră că petrecând constant timpul în doi, simt că este de prisos să mai comunice și astfel apare o mare prăpastie între parteneri. Aceasta este o mare greșeală care trebuie evitată încă de la începutul relației.

Rezolvare: Propuneți-vă ca măcar o oră pe zi, poate fi dimineața la cafea sau seara după cină, să stați de vorbă. Închideți televizorul și telefoanele și îndepărtați orice alte obiecte care vă pot distrage atenția și discutați problemele pe care simțiți că le aveți. În timp, veți reuși să vă îmbunătățiți relația.

Sexul

Sexul este un alt factor extrem de important, poate chiar cel mai important pentru menținerea unei relații de cuplu armonioasă. De multe ori, din cauza stresului și a oboselii, libidoul este scăzut și partenerii amână experiența sexuală pentru weekend, fapt ce nu este recomandat deloc. În plus, se poate ca între cei doi să nu existe compatibilitate sexuală și atunci rezultatul să fie unul dezastruos. Ține-ți cont faptul că momentele de intimitate sunt cele care vă apropie cel mai mult și ar trebui să fie cât mai dese.

Rezolvare: Cu siguranță trebuie să vă organizați activitățile și să puneți sexul pe un loc fruntaș. Încercați să vă relaxați în brațele partenerului atunci când timpul vă permite și chiar să-l surprindeți cu partide de sex neașteptate.

Banii

Din păcate, partea financiară, poate să unească, dar tot așa poate să și despartă un cuplu. Lipsa banilor determină apariția restricțiilor, a frustrărilor, a jignirilor și ușor se dezvoltă adevărate războaie între parteneri.

Rezolvare: Un prim lucru este să analizați cheltuielile și să vedeți pe unde se scurg banii și, în al doilea rând, încercați să faceți economii. Este important ca ambii parteneri să facă aceste economii, și nu doar unul să se sacrifice, căci astfel problema va persista.

Sarcinile zilnice

Foarte multe cupluri ajung să-și pună problema despărțirii pentru că nu reușesc să păstreze balanța echilibrată între sarcinile zilnice ale partenerilor. În cele mai multe cazuri, femeia este cea care, întoarsă de la muncă, trebuie să spele, să calce, să facă curățenie și mâncare, în timp ce el se relaxează în fața televizorului. Ei bine, această abordare duce în timp la deteriorarea relației.

 

Rezolvare: În cadrul ședințelor de comunicare de care vorbeam mai devreme, acest aspect, al împărțirii sarcinilor zilnice, ar trebui să fie discutat. Drepturile sunt egale între parteneri, la fel ca și sarcinile zilnice. Pentru o relație de cuplu perfectă, este obligatoriu să se împartă activitățile la doi.

Familia

Foarte multe cupluri au probleme în interior, deoarece partenerii se lasă afectați de cele exterioare. Cel mai comun caz este cearta din cauza părinților, a rudelor care se bagă în relația voastră. Comentariile ironice ale mamei la adresa partenerului, nemulțumirile tatălui sau criticile bunicilor pot ajunge să vă impovareze și astfel să începeți să vă doriți ceea ce este mai bine pentru familie, și nu pentru voi. Implicit, vor apărea probleme care poate nici nu sunt ale voastre, dar le tratați ca atare.

Rezolvare: Nu lăsați pe nimeni să se amestece în relația voastră. Tu poate îi iubești un defect pe care părinții tăi îl detestă. Continuă să-l iubești și poartă o discuție cu membrii familiei. Cu siguranță, ei îți vor binele, însă prin prisma trăirilor și gândurilor lor. Doar tu ești singura persoana care știe ce este mai bine pentru tine, așa că nu te lăsa influențată de nimeni.

Îți recomandăm să citești și articolul: De la prima întâlnire până la nunta de aur

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -