joi, noiembrie 21, 2024

Rețetă ciorbă de pui cu legume

Important de Citit

Binecunoscuta ciorbă de pui îți amintește, cel mai probabil, cu mult drag de casa bunicilor și de zeama caldă cu care te încălzeai în sezonul rece. Modul în care bunicile prepara ciorba nu se compară niciodată cu ceea ce mananci acum în restaurant sau acasă, însă merită să încerci rețetele de cât mai multe ori și să experimentezi. Mâncărurile lichide și bogate în proteine pot fi consumate în orice moment al zilei, motiv pentru care ciorba de pui nu poate lipsi de pe masă nici unei familii, măcar de câteva ori pe săptămână. Un remediu excelent și benefic pentru răceală, ciorba poate fi adaptată în funcție de preferințele personale, iar dacă împrumuți rețete mai puțin tradiționale, vei reuși să descoperi versatilitatea acestui preparat. Ciorba de pui este o minunăție pentru papilele gustative. Usurința cu care o poți pregăti pentru toți cei dragi te va ajuta să-i aduci împreună la masă în fiecare zi. Mai jos găsești atât ingredientele cât și modul de preparare:

Ingrediente:

700 g carne de pui cu piele și os;

2 morcovi;

2 rădăcini păstârnac;

1 rădăcină pătrunjel;

100 g rădăcină de țelină;

2 cartofi;

1 ceapă;

100 g mazăre;

100 g fasole (boabe sau păstăi);

300 g roșii cuburi;

cimbru uscat;

100 g conopidă;

3 lingurițe sare;

după preferințe: borș, zeamă de lămâie sau smântână.

Mod de preparare:

bucățile de pui se pun într-o oală cu 2,5 l de apă rece cu sare. Carnea se fierbe, iar după ce apare spuma la suprafața, aceasta se înlătură cu ajutorul unei spumiere. Păstârnacul, pătrunjelul, țelina, morcovii și ceapa se taie în bucăți mici, iar cartofii în cuburi mai mari. Rădăcinoasele și ceapa se pot căli înainte sau se pot adăuga direct în apă cu carnea de pui. Adaugă și cimbrul. După 10 minute, focul se setează la minimum și se mai lasă ciorba la fiert în jur de 40 de minute. Carnea se scoate, apoi, din ciorbă și se dezosează. Între timp, adaugă cartofii, iar după 10 minute poți pune mazărea, conopida și fasolea. Dacă apa a scăzut prea mult, mai poți adăuga 1-2 căni de apă caldă. Tot în acest moment se adaugă și roșiile cubulețe. Pune înapoi carnea și mai lasă la fiert ciorba circa 10 minute. Dacă vrei să o acrești, încălzește borșul într-o altă cratiță și toarnă-l în oală sau adaugă zeamă de lămâie. Opțional, o poți servi cu smântână și nu uita de câteva frunze de pătrunjel pentru un finish excelent.

Îți recomandăm să citești și articolul: Rețetă de pui umplut cu parmezan

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -