Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște. Este un aperitiv care nu se pregătește greu, așa că mai jos îți spunem ingredientele și modul de preparare al drobului de miel, cu care să-ți surprinzi familia anul acesta de sărbători.
Ingrediente:
– organe de la un miel;
– căpăţână de miel;
– ceapă verde 2 legături;
– usturoi verde 2 legături;
– mărar verde 2 legături;
– sare iodată, piper proaspăt măcinat;
– ouă 3 bucăţi;
– ouă fierte 5-6 bucăţi;
– prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime).
Mod de preparare:
Organele de miel se fierb în apă cu un praf de sare. Căpăţână de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele și carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul și mărarul se curăţă, se spală și se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziția de carne. Amestecul pentru drob de miel se condimentează cu sare, piper, se adaugă ouăle crude și se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Într-o formă rotundă se așează prapurele, se pune jumătate din compoziție, se așează după dorință ouăle fierte, se adaugă restul de compoziție și se acoperă cu prapurele. Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, la copt cca. 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea.
Îți recomandăm să citești și articolul: Masă tradiţională de Paşte – Tartă cu miel şi verdeţuri