Ingrediente:
– 250 g de piept de curcan
– 50 g de ceapă
– 100 g de praz
– 100 g de morcov
– supă de carne
– ulei
– sare
– piper
– muştar
– pătrunjel verde
– nucşoară
Mod de preparare:
Se spală bine morcovii şi prazul, se curăţă, se taie cubuleţe sau rondele mici, se călesc în apă fierbinte, se clătesc şi se scurg.
Carnea se spală, se şterge, se bate puţin şi se unge cu muştar. Peste carnea cu muştar se presară rondelele de ceapă, prazul şi morcovii.
După ce se acoperă carnea cu umplutura, se rulează felii şi se leagă cu aţă de bucătarie. Ruladele astfel obţinute se pun în ulei încins şi se rumenesc pe fiecare parte.
După ce sunt gata, se toarnă în tigaie supă de carne, după care se căleşte cu capacul pus. Când carnea s-a înmuiat, se îndepărteaza aţa şi se taie felii.
Sosul se fierbe până ce se îngroaşă. Se serveşte cu cartofi copţi în coajă.
Poftă bună!