sâmbătă, ianuarie 18, 2025

Sâni lăsaţi ? Iată cum poţi rezolva această problemă!

Important de Citit

Schimbările hormonale, scăderile bruşte în greutate, sarcina, alăptarea, vârsta, toate şi-au pus amprenta asupra sânilor tăi. Şi cum operaţia de lifting nu intră în planul (şi bugetul) tău, iar timp şi energie pentru exerciţii nu mai ştii unde să găseşti (când ai unul sau mai mulţi copii, soţ, casă de întreţinut, serviciu etc.), îţi propunem câteva soluţii naturale, la îndemâna oricui. Nu vor face minuni, dar vor îmbunătăţi vizibil situaţia, iar rezultatele cu siguranţă te vor mulţumi. Iată cele mai bune remedii naturale pentru sâni lăsaţi.

Lăsarea sânilor este un proces natural, ce apare odată cu înaintarea în vârstă, fiind favorizat de sarcină, schimbări hormonale, scăderi bruşte în greutate, purtarea unui sutien nepotrivit, alăptare, menopauză. Sânii lăsaţi nu sunt un motiv de ruşine! Fii mândră că ai trecut printr-o sarcină (sau mai multe), că ţi-ai alăptat copilul, că i-ai oferit cea mai bună hrană, că l-ai ţinut la pieptul tău! E minunat ce ai putut face pentru el! Dacă, totuşi, îţi doreşti un lifting natural, încearcă aceste remedii naturale pentru sâni lăsaţi:

sani lasati 2Mască pentru sâni cu gălbenuş de ou şi castravete

Un alt remediu excelent pentru sâni lăsaţi este masca preparată din gălbenuş de ou şi castravete. Gălbenuşul de ou este bogat în proteine şi vitamine care hrănesc pielea sânilor şi întăresc ţesuturile, iar castravetele  are proprietăţi de tonifiere.

Pasează un castravete mic, apoi adaugă 1 gălbenuş de ou şi o linguriţă de unt şi amestecă bine până obţii o pastă. Aplică masca pe sâni şi las-o să acţioneze aproximativ 30 de minute, apoi spală sânii cu apă rece. Foloseşte această mască o dată pe săptămână.

Masaj cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este bogat în antioxidanţi şi acizi graşi care combat efectele radicalilor liberi şi previn lăsarea sânilor. În plus, tonifică pielea.

Toarnă puţin ulei de măsline presat la rece în palme şi freacă-le puţin pentru a se încălzi. Apoi, masează uşor sânii cu mişcări de ridicare (de jos în sus). Masajul ar trebui să dureze în jur de 15 minute, pentru a creşte fluxul sanguin şi a stimula creşterea şi repararea celulară a pielii. Foloseşte acest remediu cel puţin de 4-5 ori pe săptămână. Poţi înlocui uleiul de măsline cu ulei de migdale, ulei de argan sau ulei de jojoba.

Masaj cu gheaţă

Masajul cu gheaţă este extrem de eficient în recăpătarea fermităţii sânilor. Temperatura scăzută va determina ţesutul să se contracte, iar sânii vor deveni mai fermi şi mai ridicaţi.

Ia 2 cu cuburi de gheaţă şi masează cu ele fiecare sân, prin mişcări circulare, nu mai mult de un minut. Poţi face acest lucru de câteva ori pe zi, cel mai bine dimineaţa şi seara.

Mască pentru sâni cu albuş de ou

Albuşul de ou este şi el un bun remediu natural pentru sânii lăsaţi, datorită proprietăţilor sale astringente şi  hrănitoare pentru piele. Hidrolipidele prezente în albuşul de ou oferă un lifting natural pielii lăsate din jurul sânilor.

Bate 1 albuş de ou spumă, apoi aplică-l pe sâni şi lasă-l să acţioneze 30 de minute. Spală sânii cu zeamă proaspătă de castravete sau ceapă, apoi cu apă rece.

Poţi încerca şi următoarea mască: amestecă 1 albuş de ou cu 1 linguriţă de iaurt natural, gras şi puţină miere. Aplică masca pe sâni şi las-o să acţioneze aproximativ 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece. Apelează la aceste măşti o dată pe săptămână.

Masaj cu rodie

Rodia este considerată un excelent ingredient anti-îmbătrânire. Uleiul din seminţe de rodie este bogat în fitonutrienţi sani lasaticare oferă sânilor fermitate.

La blender sau in robotul de bucătărie, prepară o pastă din coajă de rodie şi puţin ulei de muştar călduţ. Cu mişcări circulare, masează sânii cu această pastă pentru 5-10 minute în fiecare zi, înainte de culcare. De asemenea, pentru masaj, poţi folosi ulei din seminţe de rodie. O altă variantă este să amesteci 4 linguriţe de ulei de neem cu 1 linguriţă de pudră de coajă de rodie. Încălzeşte amestecul pentru câteva minute, apoi lasă-l să se răcească şi foloseşte-l pentru a-ţi masa sânii în fiecare zi, timp de câteva săptămâni.

 Masaj şi mască pentru sâni cu Aloe Vera

Aloe Vera are proprietăţi de întindere a pielii, iar antioxidanţii pe care îi conţine combat efectele radicalilor liberi şi oferă un efect de lifting sânilor.

Aplică gel de aloe vera pe sâni şi masează uşor, circular, pentru 10 minute. Apoi lasă gelul să acţioneze încă 10 minute şi îndepărtează-l cu apă călduţă. Repetă această operaţiune de 4-5 ori pe săptămână.

Poţi încerca şi următoarea mască: amestecă 1 lingură de aloe vera cu 1 linguriţă de maioneză şi 1 linguriţă de miere. Aplică amestecul pe sâni şi lasă-l să acţioneze 15 minute, apoi îndepărtează-l cu apă călduţă, după care foloseşte apă rece. Foloseşte acest remediu natural o dată pe săptămână.

Masaj şi mască pentru sâni cu schinduf

Schinduful este bogat în vitamine şi antioxidanţi care combat efectele radicalilor liberi, hrănesc pielea sânilor (şi din jurul lor) şi au efect de lifting.

schindufAmestecă ¼ ceaşcă pudră de schinduf cu suficientă apă cât să obţii o pastă groasă. Masează sânii cu această pastă, apoi las-o să acţioneze 5-10 minute. Îndepărteaz-o cu apă călduţă, apoi clăteşte cu apă rece. Foloseşte acest remediu o dată sau de două ori pe săptămână.

Poţi încerca şi următoarea mască: ½ ceaşcă de iaurt natural, 10 picături de ulei de schinduf, 10 picături de vitamina E şi un albuş de ou. Amestecă toate ingredientele până obţii o pastă moale. Aplică masca pe sâni şi masează uşor cu mişcări circulare, las-o să acţioneze 30 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece. Foloseşte masca o dată pe săptămână.

Masaj cu unt de Shea

Untul de Shea este o excelentă sursă de vitamina E, care netezeşte pielea şi îi oferă fermitate. De asemenea, previne deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi.

Cu mişcări circulare şi de ridicare, masează sânii cu unt de shea pentru 10-15 minute. Lasă încă 10 minute să acţioneze, apoi îndepărtează cu apă. Apelează la acest remediu natural  de 3-4 ori pe săptămână.

Mască pentru sâni cu argilă Rhassoul (Ghassoul)

Argila Rhassoul (Ghassoul) conţine minerale (siliciu, magneziu, fier, calciu, potasiu şi sodiu) care oferă fermitate pielii.

Amestecă 2 linguri de argilă Rhassoul pudră cu suficientă apă cât să obţii o pastă moale. Aplică pasta pe sâni şi las-o până se usucă, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Aplică acest tratament o dată pe săptămână.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Proiect National de Scriere creativă „FANTEZII LITERARE” 2025

La Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, se va desfășura, în perioada februarie - iunie 2025, Atelierul de Scriere creativă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -