vineri, aprilie 19, 2024

Tehnica Bowen – o terapie alternativă tot mai des cerută!

Important de Citit

Tehnica Bowen este o formă de terapie manuală non-invazivă, care se bazează pe manipularea ușoară a anumitor părți ale corpului. Scopul tehnicii Bowen este de a ajuta la realinierea și echilibrarea structurii corporale și a sistemelor fizice și emoționale interne.

Terapeutul folosește mișcări ușoare și precise, cum ar fi apăsarea sau frecarea anumitor zone ale corpului, pentru a iniția procesul de vindecare. Aceste mișcări sunt urmate de perioade scurte de pauză, în care pacientul este lăsat să se odihnească.

Se crede că tehnica Bowen ajută la stimularea sistemului nervos și a sistemului imunitar.

Ceea ce poate îmbunătăți starea generală de sănătate. De asemenea, se spune că poate ameliora durerea, reduce stresul și anxietatea și îmbunătăți funcția musculară și mobilitatea articulațiilor.

Ca și alte terapii alternative sau complementare, tehnica Bowen nu este recunoscută de către comunitatea medicală tradițională și nu a fost dovedită în mod riguros prin cercetări științifice. Este important să vorbești cu medicul tău înainte de a începe tehnica Bowen sau orice altă formă de terapie alternativă sau complementară.

Tehnica Bowen este foarte utilă în reducerea inflamațiilor și a disconfortului în situația pacienților care s-au accidentat la locul de muncă sau în timpul practicării vreunui sport. Este o tehnică folosită în cazul luxațiilor și al entorselor, atunci când mușchii sau articulațiile sunt înțepenite, la pacienții cu torticolis și în multe alte situații. Terapia Bowen favorizează reducerea proceselor degenerative și ajută la recuperarea persoanelor care au suferit accidente vasculare. Este o terapie recomandată oricui, indiferent de vârstă sau sex, și trebuie asociată unui stil de viață sănătos. Persoanele care apelează la această alternativă de tratament trebuie să consume suficiente lichide și să facă mișcare în fiecare zi. Bineînțeles în funcție de severitatea afecțiunii, de ceea ce implică și permite procesul de recuperare.

Dacă ești din Brăila poți beneficia de acest serviciu și nu numai, apelând la cei de la : Terapii Alternative Brăila terapii-braila.ro . Îi găsești pe B-dul Dorobanților nr. 15, bl. A14 parter, lângă agenția de voiaj . Telefon : 0743 099 465

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Prietenie pe o sfoară, proiect internațional copii

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -