sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Tocăniţă de roşii

Important de Citit

TOCĂNIŢĂ DE ROŞII

Ingrediente :TOCANITA DE ROSII 1

– 200 g slănină

-800 g roşii

– 1,5 kg ardei

-800 g ceapă roşie

-sare

-piper

-2 linguriţe boia

-4-5 ouă

Mod de preparare:

TOCANITA DE ROSII1)  Feliuţele de slănină se pun în ceaun şi se lasă la topit. Când grăsimea se separă de carne, se adaugă ceapa mărunţită, apoi pe rând, se pun roşiile feliate şi ardeii tăiaţi felii, condimentele şi boiaua de ardei.

2) După ce se călesc legumele, se bat ouăle cu puţină sare şi se adaugă la tocăniţă, amestecând mereu.

3) Cei cărora le plac ouăle moi le pot adăuga la tocăniţa de legume proaspăt luată de pe foc, amestecând bine.

Recomandare:TOCANITA DE ROSII LA BORCAN

Dacă doriţi să preparaţi  tocăniţă la borcan pentru iarnă, condimentele se lasă deoparte, la fel şi ceapa, iar roşiile şi ardeii nu se lasă la călit până se înmoaie de tot. Tocăniţa astfel pregătită se pune în borcane sterilizate, adăugând slănina,ceapa şi condimentele doar iarna, la gătit.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -