TOCĂNIŢĂ DE ROŞII
– 200 g slănină
-800 g roşii
– 1,5 kg ardei
-800 g ceapă roşie
-sare
-piper
-2 linguriţe boia
-4-5 ouă
Mod de preparare:
1) Feliuţele de slănină se pun în ceaun şi se lasă la topit. Când grăsimea se separă de carne, se adaugă ceapa mărunţită, apoi pe rând, se pun roşiile feliate şi ardeii tăiaţi felii, condimentele şi boiaua de ardei.
2) După ce se călesc legumele, se bat ouăle cu puţină sare şi se adaugă la tocăniţă, amestecând mereu.
3) Cei cărora le plac ouăle moi le pot adăuga la tocăniţa de legume proaspăt luată de pe foc, amestecând bine.
Dacă doriţi să preparaţi tocăniţă la borcan pentru iarnă, condimentele se lasă deoparte, la fel şi ceapa, iar roşiile şi ardeii nu se lasă la călit până se înmoaie de tot. Tocăniţa astfel pregătită se pune în borcane sterilizate, adăugând slănina,ceapa şi condimentele doar iarna, la gătit.