luni, iulie 15, 2024

141 ani de bibliotecă publică la Braila

Important de Citit

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila sărbătorește 141 de ani de la înființare, iar brăilenii se pot mândri cu una dintre cele mai vechi biblioteci publice din țară. La inițiativa faimosului farmacist Constantin Hepites, a profesorului Atanasie Popescu și a altor personalități marcante ale urbei, pe 23 August 1881 Regele Carol I al României emite Decretul cu nr. 2134, prin care se autorizează deschiderea și funcționarea în urbea Brăila, a bibliotecii publice și a muzeului științific.


În decursul timpului instituția a funcţionat în diferite locații și sub diferite denumiri: Biblioteca Publică a Comunei, Biblioteca Populară, Biblioteca Centrală a Raionului Brăilei, Biblioteca Municipală, iar de la centenar, din 1981 s-a numit Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. În 2013 instituția s-a mutat în actualul spațiu, special conceput pentru funcționarea unei biblioteci moderne. Biblioteca i-a slujit pe brăileni aproape permanent, aceasta fiind închisă numai în timpul perioadei de ocupație a Brăilei din primul Război Mondial.

Diversificarea serviciilor, informatizarea lor sau deschiderea maximă către loisir fac din Biblioteca Județeană “Panait Istrati” un loc efervescent și agreabil, unde, oricine se apropie primește ceea ce caută. Fiind în pas cu timpurile, biblioteca surprinde plăcut tot mai mult comunitatea, atrăgând oamenii în jurul pasiunilor.

Pentru a marca 141 de ani de existență, Biblioteca Județeană organizează expoziția de carte „Arc peste timp”, care poate fi vizionată la Secția Împrumut Carte pentru Adulți și o expoziție foto-documentară aflată în holul de intrare din noul sediu. La ceas aniversar, ne întoarcem cu gândul de recunoştinţă către toţi cei care au contribuit la nașterea și evoluția ei. La mulți ani bibliotecii și oamenilor care o slujesc!

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -