1.CÂND EŞTI INVITAT Dacă vrei să aduci o sticlă de vin şi nu ştii ce se serveşte la cină, alege un pinot noir. Se spune că este bine să aduci o sticlă de vin mare, pentru că nu ai de unde să ştii numărul invitaţilor.
2.CÂND EŞTI GAZDĂ O sticlă standard de vin umple patru pahare. La cină, invitaţii beau în medie două pahare de persoană. De exemplu pentru o petrecere de zece perosoane, ai nevoie de patru sticle.
3.NOILE PAHARE Unele dintre ele merg şi pentru vin roşu, dar şi pentru cel alb.
4.ÎL DECANTEZI SAU NU ÎL DECANTEZI? Vinul roşu trebuie decantat în special dacă este proaspăt, pentru a scăpa de resturi, sau dacă este vechi, pentru a elimina depunerile. Decantează-l cu 30 minute înainte.
5.UNDE SĂ-L DEPOZITEZI Vinul ar trebui păstrat la o temperatură de 12 grade. Dacă nu ai un frigider special pentru vinuri, păstreaza-l într-un spaţiu răcoros (cum ar fi cămara sau pivniţa). Dacă vrei să răceşti rapid o sticlă de vin, pune-o în congelator pentru 20 de minute. Vinul nu se serveşte niciodată cu gheaţă.
6.UN SUPORT elegant pentru sticla de vin te ajută să decorezi orice masă într-un mod inedit.
[button-red url=”http://profitshare.ro/l/2322178″ target=”_new” position=”center”]Comandă acum un vin bun[/button-red]