marți, noiembrie 26, 2024

5 sfaturi pentru munca la domiciliu

Important de Citit

Ca orice job, munca la domiciliu are o serie de avantaje (lucrezi relaxat, îţi faci singur program, ai câte pauze vrei, nu trebuie să porţi uniformă, etc) dar totodată şi dezavantaje. Dacă într-o firmă, birou, fabrică, instituţie ai un program strict (8 ore de muncă, 30 min pauză, şefi, termeni limită, etc) acasă aceste lucruri lipsesc însă lipsa lor se poate vedea negativ asupra profitului şi productivităţii.

home-work-braila=portal

Cheia succesului este să îţi impui singur puţină disciplină printr-un program de lucru, creând atmosfera unui job clasic.

1. Stabileşte un program zilnic de lucru

Fă-ţi un program de care să fii mulţumit, stabileşte-l la orele în care dai mai mult randament. Nu îţi impune 8 ore de lucru dacă nu poţi respecta asta. Dacă eşti o persoană nocturnă lucrează atunci, dacă aceea este perioada când eşti mai productiv.

Ideea este că trebuie să fii prompt, consecvent şi disciplinat ca să lucrezi cu adevărat. Între timp acest program devine o rutină.

2. Elimină orice sursă care îţi distrage atenţia când lucrezi

La un job clasic, fiind departe de casă acest lucru se realizează foarte simplu de la sine. Astfel că familia şi prietenii tăi trebuie să ştie programul tău de lucru şi în momentele acelea să nu te deranjeze.

3. Spaţiul de lucru trebuie să fie ales cu grijă

În primul rând, spaţiul tău nu trebuie să se intersecteze cu alte home-work-braila=portal (2)activităţi casnice, alege o cameră doar pentru tine, pe care o poţi folosi şi altfel dar în afara programului stabilit de tine. Acolo îţi poţi depozita toate accesoriile, uneltele, electronicele pe care le foloseşti deci nu le poţi rătăci. Culorle, lumina, comfortul trebuie să te avantajeze aşa că alege-le cu grijă astfel încât să nu fie prea întunecat pentru că te va obosi mai repede dacă lucrezi ziua. Dacă lucrezi noaptea luminează puternic locul ca să te ţină treaz mai mult timp.

4. Stabileşte un scop al activităţii

Nu te apuca de mai multe lucruri deodată, ştii suficient de bine cum stă treaba. Notează întotdeauna orice idee şi orice faci ca să nu repeţi sau ca să aduci aporturi. Nu lucra după ureche, stabileşte un plan de lucru, cu sarcini zilnice, timp de lucru pentru fiecare în parte, estimează un timp care îl consideri necesar şi mereu trebuie să ştii ce ai de lucru a doua zi.

5. Când eşti binedispus ai un randament mai bun

Nu uita să te mai distrezi din când în când şi când simţi că nu nimic nu iese bine ia o pauză, fă ceva care te relaxază, nu intra în panică. Nu te izola de restul oamenilor, familie sau prieteni, prezintă o parte din ideile tale pentru că asta aduce un aport de energie pozitivă asupra ta. În weekend-uri fă ceea ce îţi place foarte mult : vizionează filme, fă sport, ieşi cu prietenii pentru că izolarea poate duce la alienare şi depresie şi va avea astfel repercursiuni negative asupra activităţii tale.

 

Fără perseverenţă, disciplină şi relaxare este foarte greu să îţi menţii concentrarea asupra obiectului muncii şi să îţi atingi ţelurile.

 

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Florin Duțu – Chiorpangiu, lansare de carte

Joi, 28 noiembrie 2024, ora 17.00, la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila are loc lansarea volumului de povestiri Chiorpangiu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -