Mai jos vă vom prezenta câteva aplicaţii şi soluţii digitale gratuite pentru cei care lucrează, învaţă sau predau de acasă:
Nearpod
Este o platformă gratuită pentru elevi și profesori în care se pot crea tot felul de jocuri, atât pentru preșcolari, cât și pentru cei mai mari. Jocurile pot fi adaptate în funcție de dorințele elevilor, de ceea ce le place să facă și specialitatea lor sau a profesorilor.
BrainPop
O platformă gratuită pentru elevi și profesori. Este disponibilă și sub formă de aplicație pentru iOS și Android. Aici pot fi găsite multe activități privind muzica, desenul, științe sociale sau istorie și geografie.
Discovery Education
Aici pot fi găsite documentare sau filmulețe cu ajutorul cărora copii pot învăța despre mediu, despre planetă sau ce înseamnă viața subacvatică.
Microsoft Teams
Este gratuită în această perioadă de pandemie, dar din păcate, este folosită puțin în România.
Signal
Este o aplicație de mesagerie pentru telefoanele cu iOS și Android, folosită inclusiv de Edward Snowden, deoarece mesajele sunt criptate.
Google Duo
Este o aplicație de comunicare video-audio, care poate fi folosită și de grupuri de până la 8 persoane.
Fiverr
O platformă pentru toți freelancer-ii. Aici pot avea acces fotografii, artiști de tot felul, din toate zonele, chiar și jurnaliști. Cu alte cuvinte, oameni care creează și care vor să își vândă produsele.
Fast.com
Este un instrument care măsoară viteza internetului la care sunteți conectat, inclusiv pe telefonul mobil.
AnyDesk
O aplicație gratuită doar pentru persoanele fizice, care ne ajută să ne accesăm laptopul din orice colț al lumii.
Îți recomandăm să citești și articolul: CARE ESTE ALEGEREA POTRIVITĂ ÎNTRE LAPTOP VS DESKTOP?