duminică, aprilie 28, 2024

Căi de acces Brăila

Important de Citit

Căi de acces spre Brăila
Dar al Dunării, Brăila este legată atât de orient cât şi de occident fiind într-o zonă geografică accesibilă şi cu numeroase posibilităţi de acces atât fluviale şi maritime cât şi feroviaro – rutiere.
„Drumul Brăilei” este un drum arhicunoscut încă de la întemeierea Ţării Româneşti. De aici şi vechea zicală : „A nimerit orbul Brăila”.

Accesul în zilele noastre se realizează atât pe cale rutieră, cât şi feroviară sau navală, iar existenţa unui studiu de ferisabilitate face posibilă construirea şi a unui aeroport la nord de oraş, ceea ce ar încununa accesibilitatea spre Brăila.

1.Calea feroviară

Principala cale este linia Bucureşti – Urziceni – Galaţi sau prin varianta Ploieşti – Buzău. Ambele trec prin oraşul Cai de acces Braila - Calea feroviaraFăurei, important nod de cale ferată. Distanţele sunt următoarele: Bucureşti – 200 km, Ploieşti – 160 km, Buzău – 100 km. Tot prin Făurei se realizează legătura cu Transilvania pe Valea Prahovei, până la Braşov fiind 270 km. Legătura cu Dobrogea se face tot prin Făurei. Pe calea ferată Feteşti Cernavodă, până la Constanţa sunt 230 km. Legătura cu Moldova se face prin Galaţi, până la Iaşi sunt 200 km sau prin Barboş – Tecuci – Bacău – Suceava, până unde sunt 400 km. Mai există şi varianta feroviară Făurei – Tecuci – Mărăşeşti.

2.Calea rutieră

Legătura cu capitala se face pe Drumul Naţional 2 B şi apoi pe şoseaua E 20 prin Buzău şi Urziceni distanţa măsurândCai de acces Braila - Calea rutiera 190 km, iar prin varianta Cilibia se reduce la 170 km. Se mai poate face legătura şi prin Drumul Naţional 21 până la Slobozia şi de aici pe E – 15 la Bucureşti (210 km). Legătura cu Braşov se face prin DN 2B până la Buzău, apoi pe DN – 18 Ploieşti, de unde se urmează E – 60, în total 300 km. Legătura cu Moldova se face prin DN – 2B până la Galaţi (32 km), iar de aici prin Tecuci se ajunge la E – 580 care face legătura spre Iaşi (250 km). La Focşani se ajunge prin DJ – 204 (96 km), de unde prin E 85 se ajunge la Suceava (400 km). Spre vest, se poate ajunge la Râmnicu Sărat prin DN – 22 în total 70 km.

În Dobrogea se ajunge prin DN – 21 până la Însurăţei, de aici prin DN – 21 A până la Ţăndărei şi apoi pe E – 15 trecând pe Vadul Oii, se ajunge la Constanţa (210 km). Se mai poate ajunge şi trecându-se cu bacul la Smârdan, iar de aici prin DN – 22 până la Horia şi apoi DN – 22 până la Baia, de unde se intră pe E 87 până la Constanţa, în total (170 km). Şi spre Tulcea sunt două variante ambele prin Smârdan, de unde de la Măcin prin DN – 22 A (93 km), se ajunge în oraşul Deltei Dunării.

3.Calea fluvială

Singura cale fluvială este pe Dunăre, distanţa până la Galaţi fiind de 20 km, până la Tulcea de 100 km şi până la Cai de acces Braila - calea fluvialaSulina de 170 km. În amonte se face legătura la Hârşova aflată la 70 km iar intrându-se pe Dunărea – Veche se ajunge în diferitele localităţi riverane din Dobrogea.

Iată, deci importantele posibilităţi de agrement pe care le oferă Brăila turiştilor săi. De aici şi îndemnul:„Dragă trecătorule, te rugăm nu ocoli Brăila”.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vreau să devin reporter, concurs național

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Parteneriatul Global al Apei...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -