vineri, iunie 14, 2024

5 flori uşor de îngrijit în casă

Important de Citit

  Plantele nu au doar scopuri ornamentale, prin frumuseţea şi variaţia culorilor florilor pe care le fac, întreţinerea lor este un hobby pentru anumite persoane iubitoare de frumos.

Dacă unele plante ornamentale sunt greu de îngrijit şi necesită substanţe nutritive o dată cu apa, iată 5 plante care nu sunt atât de pretenţioase.

1.Violeta africană

violeta_africana-braila portalVioleta africană, gingaşă şi viu colorată înveseleşte orice interior, de aceea se află printre cele mai apreciate flori de cameră. Mai poartă denumirea de violeta de Parma şi este foarte îndrăgită pentru faptul că înfloreşte tot timpul anului, dând un aspect vesel camerei. Violetele nu au perioadă de repaos vegetativ, nici nu cresc mult în înălţime, nu au nevoie de multă apă si nu le place lumina puternică, ceea ce le transformă în plante ideale pentru persoanele care nu au mult la timp la dispoziţie pentru îngrijirea lor.

2. Kohleria-Clopoţei roşii pufoşi

Numele plantei provine din forma veselă a florii, de clopoţel şi chiar dacă numele nu-i este întotdeauna recunoscut, aceasta clopotei-rosii-pufosi-braila-portaleste admirată pentru florile ei deosebite ceea ce o face nemaipomenit de atractivă şi căutată de către iubitori. Creşte şi se dezvoltă într-un timp relativ scurt şi înfloreşte în aproape toate tipurile de substrat(sol). Se dezvoltă spectaculos în ghivece suspendate, aflate pe terase sau balcoane însorite cu lumina intensă. Are nevoie de spaţii aerisite, dezvoltându-se în acelaşi mod pe verticală dar şi pe orizontală. Chiar daca plantei îi place umiditatea ridicată în aer, în sol nu tolerează excesul de apă.

3. Cactuşii

cactus-braila portalCactuşii, indiferent de specie sunt în topul plantelor uşor de îngrijit iar cel mai mare avantaj al unui posesor de cactuşi este faptul că nu trebuie să îşi facă griji în privinţa udării. Astfel îngrijirea sa are la bază câteva reguli simple. Udarea cactuşilor se face o dată sau de două ori pe săptămână în perioada de primăvara-vară (în perioada foarte caldă), în jur de 3 udări în noiembrie – decembrie  , iar în ianuarie planta nu are nevoie de apă. Pentru înflorire, cactusul nu are nevoie de mult substrat ci de un ghiveci cât mai mic, deoarece cu cât stă mai înghesuit, cu atât cresc şansele acestuia de înflorire.

4. Crinul păciicrinul pacii-braila-portal

Crinul păcii este genul de plantă ce rămâne tot timpul, animând camera. Are avantajul că este o plantă rezistentă la boli şi la atacul dăunătorilor, nu va fi o plantă ce va fi îngrijită cu dificultate. Are nevoie doar de apă atunci când se usucă pământul din glastră şi de un ghiveci încăpător în care să se simtă în largul ei. Planta nu are nevoie de foarte multă lumină, astfel că o poţi ţine într-un loc puţin umbrit pe un colţ de mobilă.

5. Begonia

begonia-braila portal-2Begonia este genul de plantă pe cât de frumoasă pe atât de uşor de îngrijit. Aceste plante se regăsesc în multe specii, divers colorate astfel că ai de unde alege. Majoritatea begoniilor înfloresc tot anul, iar dăunătorii nu prezintă o problemă foarte mare pentru acestea. Aceste plante iubesc umiditatea, dar nu excesul de apă deci nu va trebui să le uzi prea des doar o dată sau de două ori pe săptămână şi ţine-le în ghivece voluminoase care să le asigure un drenaj corespunzator.

 

Pentru că florile în ghiveci reprezintă un cadou perfect pentru orice ocazie şi nu doar pentru sexul feminin, învaţă să dăruieşti sau să alegi pentru tine flori ce sunt uşor de îngrijit şi înfloresc tot timpul înfrumuseţând aspectul casei.

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila vă invită vineri, 31 mai 2024, ora 17.00, la lansarea cărții „Personalități de seamă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -