duminică, octombrie 13, 2024

Sfaturi pentru şoferii brăileni şi nu numai.

Important de Citit

Poate mulţi dintre conducătorii auto ştiu deja ce urmează să enumerăm noi aici, sau poate pentru unii chiar va fi de ajutor. Am considerat că merită aduse în discuţie câteva sfaturi ce transformă un stil de conducere periculos într-unul salvator, dacă putem spune aşa.

The-creep-radar-sau-4-sfaturi-despre-cum-sa-ne-ferim-de-ciudatii-din-trafic-10487Şoferii agresivi – îi aduc în prim -plan deoarece sunt din ce în ce mai mult prezenţi în traficul brăilean şi cred că nu e şofer să nu fi văzut aşa ceva. Nu arată într-un anume fel din punct de vedere fizic, dar îţi dai seama imediat după gesturile disperate şi mişcarea măruntă a buzelor, faţa de culoare roşie şi fruntea încordată. Nu este o regulă de bază, să fie corpolenţi, sau numai persoane de gen masculin, sau să fie în maşini luxoase….sau mai ales să circule regulamentar. E posibil sa fiţi chiar dumneavoastră şi să nu consideraţi că sunteţi unul dintre ei. Aşa că iată nişte sfaturi bune de luat în seamă atunci cand doriţi să plecaţi de acasă cu autoturismul.

1. Gândiţi-vă la un timp real referitor la durata traseului, luaţi în calcul starea vremii, prezenţa unor lucrări pe noaptecarosabil, faptul că nu veţi putea circula cu viteza maximă constant în oraş… şi dacă totuşi aţi întârziat semnificativ, cu ce vă ajută să vă îngreunaţi şi mai mult starea de nervi şi modul greu de deplasare? Cu nimic…

2. Cedaţi prioritate celor în drept ca să evitaţi injuriile inutile şi „complimentele” ce probabil le veţi auzi de la şoferii nevrotici. Poliţia, Pompierii, Ambulanţa sa treacă aşa cum este specificat în lege, cu siguranţă merg către anumite persoane care o duc mult mai rău decât dumneavoastră în acel moment. Dacă nici acest aspect nu vă mişcă câtuşi de puţin, gândiţi-vă la propriul buzunar, amenzile fiind destule date în acest sens.

3. Nu considera mereu că tu ai dreptate şi eşti nevinovat.
Este posibil ca pentru o fracţiune de secundă gândul să iţi fugă în altă parte şi tu să fi cel care a făcut gafa. Sau cei care greşesc să nu cunoască oraşul.

4. Ştim cu toţii că pe lângă impresia lăsată de aspectul fizic, privirea este un al doilea gând. Evitaţi pe cât posibil să o faceţi chiar dacă dumneavoastră aţi avut dreptate, deoarece de multe ori poate fi considerată ofensă şi lucrurile pot degenera foarte uşor. Gândiţi-vă ca trebuie sa ajungeţi unde va-ţi propus într-un stil legal, civilizat şi omenesc.

5. Pe timp de noapte pregătiţi-vă corespunzător, odihniţi-vă pentru a evita ca oboseala să va curme viaţa, evitaţi consumul de alcool sau de alte chestii care acţionează negativ asupra stării dumneavoastră psihice. Pregăteşte corespunzător autovehiculul pentru drum, instalaţia luminoasă să meargă în totalitate, parbrizul curat etc…

femei_la_volan6. Nu priviţi fix într-un punct. Obişnuiţi-vă cu o mişcare generală a ochilor: colţul din dreapta, drept înainte, apoi un punct chiar lângă maşina ce se apropie de pe contrasens, apoi pe linia ce desparte cele două sensuri de mers, la jumătatea distanţei dintre maşina dumneavoastră şi cea de pe sens opus.

7. Multe doamne/domnişoare conduc neînsoţite, ceea ce duce la o constatare nu totdeauna plăcută, aceea ca ele atrag de multe ori privirile nedorite. Dacă sesizaţi că sunteţi urmărită şi nu cunoaşteţi persoana în cauză, pentru unii părând amuzant, reduceţi viteza dar nu opriţi, nu vă îndreptaţi spre casă, ci spre un loc populat ex-benzinărie etc.. Nu vă daţi jos din maşină, închideţi uşile, ferestrele. Rămâneţi calmă şi sigură pe sine, afişaţi o indiferenţă totală şi plecaţi imediat ce este posibil acest lucru.

8. Iarna, cu cât circuli mai prudent, cu atât viaţa ta şi a pasagerilor este mai în siguranţă. De asemenea, persoanele care fac deplasări mai lungi sunt sfătuite să îşi echipeze maşina cu cauciucuri de iarnă şi să nu le lipsească lanţurile. Folosiţi ştergatoarele de parbriz şi dezaburirea. Poliţia Rutieră va face controale, în următoarea perioadă, pe linia asigurărilor obligatorii. Şoferii care circulă pe drumurile naţionale vor fi verificaţi dacă au rovigneta.

9. Condusul pe timp de ceaţă este cel mai anevoios, cea mai bună soluţie recomandată atât în cursurile de la legislaţie, cât şi de instructor este să trageţi pe dreapta, numai că nu avem posibilitatea să aşteptăm până condiţiile vremii devin favorabile. Apare în diverse etape, nu poţi vedea la 10 m în faţă, deşi aparent ai iluzia că se poate. Nu uitaţi, cu cât viteza dumneavoastră de deplasare este mai mică, cu atât aveţi posibilitatea şi timpul necesar să evitaţi eventualele probleme apărute. Folosiţi faza de întâlnire şi eventual farurile de ceaţă!

10. Condu preventiv! Fii întotdeauna foarte atent. Se poate întâmpla orice, de la un taximetrist care a decis că e strada lui, până la un copil care aleargă după mingea sa, scăpată în stradă, sau mama sa. Dacă eşti atent şi conduci preventiv, vei avea toate şansele să eviţi o întâmplare nefericită sau chiar o tragedie. Regretele vor fi tardive, nu vor mai putea ajuta pe nimeni şi cu siguranţă nu va schimba nimic.

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Nocturna Bibliotecilor 2024

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17, te așteptăm alături de noi la 𝑵𝒐𝒄𝒕𝒖𝒓𝒏𝒂 𝑩𝒊𝒃𝒍𝒊𝒐𝒕𝒆𝒄𝒊𝒍𝒐𝒓 pentru a sărbători împreună...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -