miercuri, mai 1, 2024

Dulceaţă de piersici

Important de Citit

Dulceață de piersici
Dulceață de piersici

Ingrediente:

  • 1kg piersici
  • 800 g zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

  1. Se spală bine piersicile până când acestea nu mai au puf deloc şi lăsa-ţi-le apoi la scurs timp de jumătate de oră.
  2. Se opăresc în apa timp de un minut, apoi se scot şi se curăţă de coaja şi se scot sâmburii.
  3. Se pun piersicile într-o oală cu zaharul şi se lasă pe foc până când se topeşte zahărul, iar piersicile încep să se fărâme.
  4. Se toarnă zeama de lămâie şi se amestecă din când în când. După aproximativ 30 de minute se opreşte focul şi se pune dulceaţa în borcane.

Pentru a nu se zaharisi dulceaţa, şterge din când în când marginea cratiţei în timpul fierberii cu o cârpă curată şi înmuiată în apă rece.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vreau să devin reporter, concurs național

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Parteneriatul Global al Apei...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -