luni, iulie 15, 2024

Festivalul național CDIdei în cărți

Important de Citit

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila găzduiește joi, 23 iunie, începând cu ora 16.00, festivitatea de premiere a căștigătorilor la Festivalul „CDIdei în cărți”, eveniment organizat de Centrul de Excelență Brăila.

Festivalul – concurs este un proiect național inițiat de Casa Corpului Didactic Sibiu, care a atras de la an la an participarea a tot mai multor structuri info-documentare: biblioteci școlare, Centre de documentare și informare, Centre Județene de Excelență. Utilizând metode ale educaţiei nonformale și având succes în primele șase ediții, Festivalul a atras și anul acesta participanți din toată țara, oferind un cadru pentru dezvoltarea şi manifestarea la nivel înalt a unor competenţe privind creativitatea, simţul artistic, competențe TIC, de comunicare etc.

Festivalul-concurs a avut trei faze: la nivel de unitate, la nivel județean și la nivel național, s-a desfășurat pe categorii de vârstă și pe trei secțiuni: lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne și o secțiune pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Elevii organizați în echipe și coordonați de un cadru didactic au avut de citit o carte, urmând să realizeze un obiect reprezentativ/machetă/afiș/booktrailer din acea lucrare.

Premierea lucrărilor câștigătoare va avea loc în Spațiul Cultural „Dunărea” din cadrul Bibliotecii, iar Librăria „Humanitas” Brăila va sponsoriza evenimentul.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -