luni, iulie 15, 2024

Festivalul National de Folk “Chira Chiralina” Braila 2010

Important de Citit

webmaster
webmasterhttp://e-prodesign.net
Fondator Electronic Professional Design, cu o experiență de peste 9 ani în webdesign.

Festivalului Național de Folk “Chira Chiralina”Consiliul Județean Brăila prin Centrul de Creație Brăila organizează în perioada 5 – 7 noiembrie 2010 la Casa Tineretului din Brăila ediția a 5-a a Festivalului Național de Folk “Chira Chiralina”. Președintele de onoare al Festivalului este Nicu Alifantis.

La secțiunea concurs a manifestării, care are parte de un președinte de onoare celebru (Nicu Alifantis) și un juriu exigent (condus de Titus Andrei), s-au inscris în acest an 19 interpreți/interprete și grupuri din Iași, Tulcea, Cluj, Suceava, Teleorman, Buzău, Craiova, București, Botoșani și Brăila.

Ei vor primi, cu toții, diplome de participare, dar se vor „bate” pentru premii consistente: Marele premiu – 2.500 de lei, Premiul I – 1.000 de lei, Premiul al II lea – 750 de lei, Premiul al III lea – 500 de lei, Premiul pentru cea mai bună creație – 400 de lei și Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 400 de lei.

„Chira Chiralina” este un eveniment anual, competitiv, ce are drept scop descoperirea și promovarea a noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk, de continuare a unei importante tradiții a genului, la Brăila. Pe toată durata festivalului vor avea loc recitaluri de muzica folk – prin care tinerii concurenți vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului, întâlniri cu producători muzicali și un târg de muzică și carte, unde vor avea loc lansări de noi albume muzicale.

Cele trei zile de festival, prezentate de Valentin Terente, actor al Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, vor avea următorul program:

  • vineri, 5 noiembrie, ora 18:00 – concurs 1, în recital – Maria Gheorghiu (care-și lansează cu acest prilej noul CD „Curcubeu”) și Țapinarii;
  • sâmbătă, 6 noiembrie, ora 18:00 – concurs 2, în recital – Emeric Imre și Mircea Baniciu;
  • duminică, 7 noiembrie, ora 18:00 – Gala laureaților, în recital – Florin Sasarman și Ioan Gyuri Pascu.

Prin grija organizatorilor, biletele de intrare la festival au prețuri „de criză”, pentru un spectacol/ o seară adulții plătesc 5 lei, iar elevii și studenții – 3 lei.

Sursa: jurnalul.ro

 

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -