luni, iulie 15, 2024

Festivalul Poeţilor din Balcani

Important de Citit

webmaster
webmasterhttp://e-prodesign.net
Fondator Electronic Professional Design, cu o experiență de peste 9 ani în webdesign.

Festivalul Poeților din Balcani

Festivalul Poeţilor din Balcani.

Ediţia a V–a ROMANIA – GRECIA

Festivalul Poeţilor din Balcani, ediţia a V-a, România – Grecia se desfăşoară la Brăila, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2011.

Organizatori : Consiliul Judeţean Brăila

Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila

Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud – Est

Obiective: Promovarea poeziei

contemporane din România şi Grecia, aprofundarea conceptului de balcanism în literatură şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare între poeţii români şi greci.

Manifestări specifice: lansări de carte, recital de poezie şi muzică, dezbateri pe tema balcanismului în literatură, cu referiri speciale la literatura contemporană română şi greacă.

Invitaţi: reprezentanţi ai Ambasadei Greciei la Bucureşti, Fundaţia Culturală Greacă, reprezentanţi ai uniunilor de creaţie din România şi Grecia, jurnalişti de la publicaţii culturale centrale, jurnalişti din presa locală etc.

Participare: Poeţii care vor să participe la Festival (lansare de carte, recital de poezie) vor trimite, până la data de 15 iulie, prin poştă, pe adresa: Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, Calea Călăraşilor nr. 54, cod poştal 810211 Brăila, Romania sau pe e-mail: balcanica@bjbraila.ro fişa biobibliografică , elementele obligatorii de comunicat fiind următoarele:

– Nume, prenume / pseudonim(e)

– Domiciliul, telefon/ fax, e-mail

– Adresa de contact (daca este alta decât domiciliul)

– Locul şi data naşterii (zi, lună, an)

– Studii (opţional)

– Ocupaţia actuală şi, după caz, funcţii deţinute

– Activitatea literară ( debut, volume publicate – cu menţionarea, pentru fiecare volum, a datelor de identificare: titlul, subtitlul, locul şi anul apariţiei , editura, colecţia – traduceri, antologii)

– Premii obţinute (denumirea premiului, anul în care a fost obţinut)

Poeţii din Grecia vor trimite, împreună cu fişa biobibliografică redactată în limba română, câte 10 poezii traduse în limba română, culese cu corp de literă 12 la 1,5 rânduri.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a selecta participanţii la Festival, funcţie de bugetul aprobat.

Poeţii români şi greci, reprezentanţii Ambasadei Greciei la Bucureşti, criticii literari, jurnaliştii, reprezentanţii uniunilor de creaţie, etc. vor primi, în timp util, invitaţii oficiale din partea organizatorilor.

Invitaţii beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport şi li se asigură cazare şi masă pe timpul desfăşurării manifestărilor.

Premii: În cadrul Festivalului, la recomandarea unui juriu de specialitate, se vor acorda 5 premii în valoare netă de 1000 lei fiecare:

– Premiul BALCANICA pentru poezie română;

– Premiul BALCANICA pentru poezie greacă;

– Premiul BALCANICA pentru debut;

– Premiul BALCANICA pentru traducere din limba română a poeziei din Grecia;

Premiul Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” pentru contribuţia la dezvoltarea teoretică a conceptului de balcanism în cultură.

Volumul antologic BALCANICA . Poeţi români şi greci. se va tipări în 500 exemplare şi va cuprinde creaţii ale scriitorilor premiaţi, precum şi datele biobibliografice ale acestora .

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -