luni, aprilie 29, 2024

Galerie foto de la lansarea Revistei “Ex Libris” nr. 4/2015

Important de Citit

Imagini realizate de Dl. Nicu Iorga

Luni, 11 aprilie 2016, la ora 10.00, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a avut loc lansarea Revistei “Ex Libris” nr. 4/2015, buletin informativ editat de Biblioteca Publică brăileană. Evenimentul a fost moderat de Ion Volcu, șef Birou în cadrul Bibliotecii. Secția Mediatecă a găzduit lansarea revistei, unde a fost prezentat conținutul de către profesorul Ioan Munteanu. Cu această ocazie, profesorul Ioan Munteanu a donat Bibliotecii o lucrare prețioasă, în limba italiană, datând din 1794.
Din sumarul acestui număr al Revistei “Ex Libris” nr. 4/2015, enumerăm, printre altele: editorialul „Primul Festival de C’Arte la Brăila”, semnat de către directorul instituției, Dragoș Adrian Neagu, articole despre diverse manifestări culturale și proiecte desfășurate în Bibliotecă, rubrica „File de Istorie Locală” cu un material semnat de Dan Bistricean despre “Liga Culturală Brăileană” (1926-1930) precum și rubrica „Bibliofilie” cu informații inedite despre „Antiquae Urbis Splendor”, cea mai veche carte străină de la 1612, aflată în colecțiile Bibliotecii. Dumitru Anghel, profesor și publicist, recomandă la rubrica „Recenzii” lectura antologiei lirice „Poeții în Cetate”, iar Ion Volcu aduce în atenția cititorilor subiectul „Cenzura presei brăilene (1938-1944)”.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vreau să devin reporter, concurs național

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Parteneriatul Global al Apei...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -