luni, iulie 15, 2024

Lucia Pătrașcu, lansare de carte

Important de Citit

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila organizează vineri, 21 iunie 2024, începând cu ora 17.00, lansarea cărții Daruri literare – IV – Scriitori brăileni de azi  – Dumitru Barău de Lucia Pătrașcu.

Prezintă:  Vasile Datcu, Viorel Mortu, Adelina Pop, Valentin Popa, Vasile Zbarcea.

Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul bibliotecii.

Seria Daruri literare… cu cele patru volume apărute până în acest moment cuprinde monografii centrate pe un singur autor. Cel mai recent volum este consacrat scriitorului Dumitru Barău și cuprinde date biografice, traseul și portofoliul literar, păreri critice, recenzii și fotografii. Aceasta este o micro-antologie de autor modestă și incompletă, fără a epuiza tot ceea ce se poate spune despre Dumitru Barău, care are la activ nouă cărți publicate de poezie și proză  – ne spune Lucia Pătrașcu, adăugând că scrierile sale aparțin literaturii brăilene de astăzi, care are prezent și viitor. Împlinirea artistică a lui Dumitru Barău este de a analiza sufletul omului, fiind un atent observator și un maestru al detaliului, conturând impresia unui scriitor-martor.

Vă așteptăm cu drag la o întâlnire literară specială cu tema Scriitori brăileni de azi, la sala Fănuș Neagu, et. 3!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -