luni, iulie 15, 2024

Pescuitul la Brăila – Ioan Munteanu, lansare de carte

Important de Citit

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită miercuri, 8 iunie 2022, începând cu ora 17.00, la lansarea albumului foto-documentar „Pescuitul la Brăila – trecut, prezent și viitor”, semnat de Ioan Munteanu. Lansarea este organizată în cadrul evenimentului „Perspective și noi abordări despre zona pescărească brăileană” și se desfășoară în Spațiul Multifuncțional „Dunărea” din Parcul Bibliotecii.

Prezintă: prof. dr. Ștefan Aftodor, director Centrul Județean pentru Excelență Brăila, prof. dr. Viorel Mortu, cercetător la Muzeul Brăilei „Carol I” și Constantin Teodor, prof. la Colegiul Economic „Ion Ghica”.

Moderează: drd. Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene Brăila.
Albumul a apărut anul acesta la Editura Proilavia, în cadrul proiectului „Pescuitul la Brăila – trecut, prezent și viitor”, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020.

Cartea se dorește a fi un istoric al pescuitului brăilean aflat în continuă degradare, parte a istoriei pescuitului național, al cărui viitor îl reprezintă o acvacultură subvenționată de stat.

Cei interesați pot afla mai multe despre pescuitul comercial practicat pe Dunăre și cum se prezintă viitorul în acest domeniu, iar dialogurile cu pescarii amatori și literatura pescuitului prezente în carte, întregesc tabloul acestei îndeletniciri străvechi la Brăila.

Vă așteptăm!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -