sâmbătă, aprilie 20, 2024

Start înscrieri la Brăila Tech Sprint 2024

Important de Citit

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila anunță deschiderea înscrierilor la a doua ediție a competiției Brăila Tech Sprint 2024, care va avea loc în perioada 24 – 25 februarie la Casa Tineretului. La evenimentul de tip hackathon sunt invitați să se înscrie tinerii programatori din județele Brăila, Buzău, Galați, Ialomița, Vrancea și Tulcea.

Societatea informatizată are nevoie de tot mai mulţi specialişti în domeniul informaticii şi al tehnologiei informaţiei. Pentru educaţie, în general, pregătirea de performanţă a elevilor în domeniul informaticii este o provocare continuă care trebuie atinsă utilizând toate posibilitățile pe care le avem la dispoziție. Această pregătire trebuie dublată de stimularea spiritului competitiv, dar şi de formarea abilităţilor de a iniţia şi dezvolta o afacere proprie în domeniul IT. Scopul competiției este acela de a stimula exprimarea ideilor inovative, de a încuraja lucrul în echipă, de a contribui la dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții, precum și de a susține implementarea soluțiilor identificate prin acordarea de premii și facilitarea formării legăturilor cu centrele de cercetare din universități și industriale locale.

Concursul este organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – Brăila.

Vor fi premiate cele mai bune idei informatice prezentate sub forma de startup, competențele antreprenoriale fiind, de asemenea, necesar a fi susținute și încurajate (premiul I – 3000 lei, premiul al II-lea – 1800 lei, premiul al III-lea – 900 lei și trei mențiuni de câte 500 lei fiecare). Cadrele didactice care doresc să se implice vor beneficia, la cerere, de adeverințe în acest sens. Orice elev, în echipă sau individual, coordonat sau nu de către un cadru didactic, are o șansă să își depășească limitele și să devină mai bun în doar 24 de ore, dacă deja deține cunoștințe de programare suficiente. Înscrierile sunt online și se închid marți, 20 februarie 2024. Competiția se va desfășura fizic începând de sâmbătă, 24 februarie, ora 10, până duminică, 25 februarie, ora 13 (este inclusă și etapa de jurizare și premiere).

Toate detaliile competiției se găsesc aici: https://hackathon.bjbraila.ro/ și răspundem la orice întrebare aici: hackathon@bjbraila.ro .

Orice diseminare a acestor informații înseamnă mai multe șanse de afirmare pentru elevi, prin urmare, vă mulțumim anticipat pentru promovarea evenimentului!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Prietenie pe o sfoară, proiect internațional copii

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -