vineri, mai 17, 2024

Strada Împăratul Trajan

Important de Citit

Iniţial, strada Împăratul Traian s-a numit Vadul Piţipiului, după numele Cazinoului Piţipiu, care a fost pe locul unde s-a înălţat Palatul General. Mai târziu s-a numit strada Portului iar la 23 octombrie 1878 Calea Dobrogei, pentru solemnizarea trecerii armatei române în Dobrogea. Informaţiile înscrise la Registrul Comerţului Brăila cât şi cele din fondul Tribunalului Jud. Brăila, aflate în arhive relevă o parte din firmele care îşi desfăşurau activitatea pe această stradă. Astfel funcţiona o sucursală a Societăţii Anonime Aquila din Bucureşti, înscrisă la Registrul Comerţului, la data de 31 decembrie 1931, prin agentul N. Mavromati. Firma se ocupa cu activitatea de asigurare şi reasigurare.  A fost radiată din oficiu la 22 septembrie 1946.

imprtraian-braila-portal

La nr. 32 se afla Societatea Al. Ferechide şi H. Levendis care se ocupa de comercializarea de vopsele, uleiuri şi articole necesare şlepuirilor şi vapoarelor. A fost înfiinţată în anul 1912 şi înscrisă la Tribunal prin actul nr. 1483.

imp-traian-braila-portal

La nr. 33 se afla firma Papadopol şi Leo Iacobsolu, specialzată în depozite de mărfuri de coloniale şi fierărie. Înfiinţată în anul 1913, conform actului nr. 948 autentificat la Tribunalul Brăila.

imp-traian-braila-portal-2

 

Societatea Română de Navigaţie pe Dunăre îşi avea sediul tot pe strada Împăratul Traian. A fost înscrisă în registrul firmelor sociale de la Tribunalu Brăila, în anul 1914 şi se ocupa de construcţii navale.

mpr-traian-braila-portal

 

Sursă: Brăila în cărţi poştale, Ştefania Botez; Album foto-documentar 1896-1948, Ion Volcu

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Dialog între generații la Biblioteca Județeană

Joi, 16 mai 2024, de la ora 12, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila are un invitat deosebit, pe domnul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -