vineri, iunie 14, 2024

Tot ce trebuie să știi despre Dacia Spring, primul model electric al brandului

Important de Citit

Ceea ce ar fi putut părea o glumă reușită, în urmă cu câțiva ani, a devenit realitate: producătorul național are în gamă un model 100% electric, prezentat inițial sub forma unui concept, Dacia Spring a devenit oficial un produs Dacia în cursul lunii octombrie 2020. Pe lângă tehnologia fără precedent de care dispune, mașina mai marchează o premieră: chiar dacă nu este prima Dacie fabricată altundeva decât la Mioveni, Spring va veni tocmai din Asia. Electrica low-cost va fi fabricată în China, mai exact la uzina din orașul Shiyun, provincia Hubei. Motivul acestei decizii este utilizarea aceleași platforme tehnice cu cea a Renault-ului K-ZE, modelul destinat exclusiv Extremului Orient. Programată să ajungă pe piață începând cu primăvara anului 2021, Spring va fi cea mai accesibilă mașină cu zero emisii disponibilă la vânzare pe piața din Europa și va oferi o autonomie de 295 km, ideală pentru ciclul urban.

Care sunt performanțele modelului?

În ciuda celor doar 44 CP puși la dispoziție de motorul electric, Dacia Spring poate atinge o viteză maximă de 125 km/h, ceea ce este mai mult decât suficient pentru o mașină gândită exclusiv pentru mediul urban. În cazul încărcării la o priză domestică normală, bateria se va încărca total în aproximativ 14 ore, dar portul de încărcare CCS opțional, oferit de Dacia clienților, după modelul aplicat de marii producători din industrie, poate aduce bateria la un nivel de 80%, în mai puțin de o oră. Spațiul portbagajului este de 300 de litri, dar capacitatea acestuia se mărește la 600 de litri doar prin rabatarea banchetei. Mai mult, în tot habitaclul există spații de depozitare al căror volum total trece de 23 de litri. Dacă la toate acestea adăugăm și cele patru locuri veritabile oferite de model, avem deja imaginea unui vehicul urban căruia nimeni nu ar trebui să-i poată reproșa ceva.

Primul model electric Dacia nu va fi produs în România, dar reprezintă un pas important pentru producătorul autohton. Cu o gamă în continuă schimbare, Dacia devine tot mai competitivă în raport cu producătorii europeni.

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila vă invită vineri, 31 mai 2024, ora 17.00, la lansarea cărții „Personalități de seamă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -