sâmbătă, aprilie 27, 2024

11 reguli de îngrijire a pielii de urmat

Important de Citit

Momentul optim pentru a lua decizii este de fapt, începutul unui nou sezon. Imediat ce temperaturile de afară scad, urmează inevitabil o perioadă de reflecție și readaptare. Acesta este momentul ideal pentru a te familiariza cu regulile simple de urmat pentru a obține o piele sănătoasă, cu aspect luminos.

Mai jos, îți prezentăm din diferite surse, precum dermatologi și esteticieni, câteva reguli de reîmprospătare a pielii care merită urmate:

1. Fă-ți timp să-ți reevaluezi pielea

„Perioada aceasta (începutul sezonului rece) este un moment minunat pentru a-ți reevalua pielea”, spune facialistul Jasmina Vico. „ADN-ul din celulele pielii poate fi deteriorat de expunerea prelungită la soare, poluare și lipsa somnului. Examinează-ți pielea, identifică orice modificări (cum ar fi deshidratarea, congestia sau pigmentarea) și concentrează-te pe găsirea cauzei problemei, fie externă sau internă, sau consultați un profesionist care poate face acest lucru pentru dvs. Odată ce ai stabilit motivul, utilizează produse corective, cum ar fi vitamina C sau exfoliante, pentru a repara, vindeca și întări pielea.”

2. Ai grijă de bariera de protecție a pielii

„Hrănește-ți bariera cutanată, deoarece toamna și iarna este mai probabil ca pielea să fie uscată și deshidratată”, explică medicul estetician, Dr. Sophie Shotter. „Tranzițiile constante de la rece la cald (și invers), care se întâmplă des iarna, fac ca bariera pielii să devină mai slabă. În unele cazuri nefericite, afecțiunile precum rozaceea se pot dezvolta, în timp ce, pielea poate fi mai uscată, ușor descuamată sau mai sensibilă. Acum este un moment bun pentru a te concentra asupra sănătății barierelor – gândește-te să incluzi o cremă hidratantă, bogată în ceramide în rutina ta. Pentru pielea uscată, aceasta poate fi asociată cu acizi grași pentru a crea o formulă mai bogată, în timp ce tenurilor mai grase nu ar trebui să le lipească cremele ușoare, non-comedogenice.”

3. Ține-ți SPF-ul aproape

„Nu-ți împacheta SPF-ul! Protecția solară cu spectru larg protejează atât împotriva razelor UVA, cât și a celor UVB, iar în timpul iernii razele UVA (care sunt responsabile pentru formarea liniilor și ridurilor), pot pătrunde atât în ​​nori, cât și în sticlă. Prin urmare, acest SPF trebuie să-l porți pe tot parcursul iernii pentru a-ți proteja pielea în viitor”, spune Fiona McCarthy, medic estetician la Clinica Bronte. „Amintește-ți că SPF-ul din crema hidratantă și din machiaj nu este suficient pentru a oferi o protecție adecvată. Ai nevoie de un SPF mai puternic pe care ar trebui să-l aplici ca ultim pas în regimul tău de îngrijire a pielii de dimineață, după crema hidratantă.”

4. Pigmentarea

„Îndreaptă-ți atenția către repararea daunelor cauzate de soarele de vară”, sfătuiește registratorul de chirurgie plastică, Dr. Jo Mennie. „În ciuda utilizării bune a SPF-ului, pentru mulți, există adesea o reapariție inevitabilă a pigmentării. În sezonul rece, serul obișnuit care conține vitamina C, trebuie schimbat cu unul care conține și hidrochinonă. Acest produs de calitate medicală oferă o concentrație mare ambelor ingrediente și le permite să lucreze în sinergie pentru a porni procesul de inversare a pigmentării.”

5. Importanța temperaturii apei

Potrivit dermatologului Dr. Alexis Granite, „Când te speli pe față, în mod ideal ar trebui să utilizezi apă călduță, deoarece îți va activa demachiantul pentru a elimina în mod corespunzător acumularea de produs și murdăria de pe piele, protejând în același timp uleiurile naturale ale pielii. Spălarea cu apă prea fierbinte poate fi un iritant pentru piele, lăsând-o sensibilizată, strânsă și uscată și poate afecta, de asemenea, bariera pielii. Deși există beneficii în utilizarea apei rece pe piele, inclusiv reducerea umflăturii, curățarea cu apă rece trebuie evitată, deoarece nu curăță pielea la fel de eficient ca apa la temperaturi mai calde.”

6. Nu-ți uita buzele

„Nu uita să-ți protejezi buzele. Au nevoie și ele de îngrijire optimă, mai ales toamna și iarna, când pierderea de apă transepidermală este mai mare din cauza schimbărilor de umiditate și a vântului puternic”, spune medicul Tijion Esho. „Acest lucru poate lăsa buzele uscate și crăpate dacă nu sunt tratate. Utilizează un balsam de buze pe bază de squalen, pentru a hidrata și proteja și asigură-te, de asemenea, că folosești SPF și pe buze.”

7. Îmbrățișează frumusețea din interior către exterior

„Schimbarea anotimpului este momentul perfect pentru a-ți adapta rutina zilnică, introducând un nou obicei pentru a avea grijă de sănătatea pielii”, spune doctorul Ewoma Ukeleghe, doctor în medicină și cosmetică. „Sunt un consumator pasionat de suplimente și totul face parte din convingerea mea mai largă că frumusețea și sănătatea generală trebuie abordate din interior spre exterior. În această toamnă/iarnă, aș recomanda introducerea unui supliment de colagen, cum ar fi Colagenul Marin Natural de la Vida Glow în rutina ta, pentru a ajuta la netezirea liniilor fine și a ridurilor, pentru a promova și menține părul sănătos, dar și pentru a ajuta unghiile să crească mai lungi și mai puternice, în timp scurt.”

8. Hidratează

„Hidratează, hidratează, hidratează!” spune medicul dermatolog consultant, Dr Mary Sommerlad. „Fața, mâinile, corpul și picioarele, mai ales după duș, când pielea este ușor umedă – va ajuta la blocarea apei. Aerul rece și uscat din timpul iernii cresc pierderea de apă, ceea ce înseamnă că pielea poate începe să se simtă uscată. Recomand să folosești creme hidratante multitasking care funcționează pentru a atrage umezeala, a înmuia și a preveni pierderea apei. Ingrediente precum ceramidele ajută la repararea barierei pielii, în timp ce acidul hialuronic și glicerina, atrag apa în piele. Untul de shea este singurul ulei vegetal pe care îl recomand, deoarece are o iritație scăzută și este excelent la reducerea uscăciunii. De asemenea, squalanul este un adaos grozav la orice formulă. Există multe formulări grozave care se potrivesc fiecărui buget – asigură-te doar că acele ingrediente cheie sunt exact ceea ce trebuie.”

9. Curăță corect

„Cureți tenul greșit și este greu să obții îngrijirea corectă a pielii”, spune dermatologul Dr. Sam Bunting. „Recomand să rămâi la produse de curățare blânde, fără spumă, care sunt funcționale, apoi să te bazezi pe serurile tale pentru a oferi ingrediente active într-un mod mult mai precis. Rutina mea ideală de curățare conține un demachiant pe bază de gel, cu un pH prietenos cu pielea de aproximativ 4-5, care nu va înfunda porii. De asemenea, îmi place să folosesc o apă micelară pentru curățare rapidă și pentru demachierea ochilor. Noua mea apă de curățare fără cusur conține doar nouă ingrediente, combinând agenți tensioactivi blânzi cu o putere excelentă de curățare și calmante pentru piele, precum glicerina și extractul de lemn dulce, susținând astfel bariera pielii.”

10. Încorporează exfolianți chimici

Urmează sfatul consultantului dermatolog Dr. Anjali Mahto: „Acum este un moment bun al anului pentru a începe să reintroduci exfolianții chimici blânzi, cum ar fi acizii lactici, mandelic, kojic, gluconolactona și lactobionic, în rutina ta. Acești acizi îți pot face pielea mai sensibilă la soare, așa că utilizarea lor în această perioadă a anului este mai puțin probabil să provoace probleme. Ei sunt, de asemenea, foarte buni la îndepărtarea stratului superior, mort al celulelor pielii și pentru a viza pigmentarea, pistruii sau nuanța neuniformă a pielii, care apare din cauza expunerii la soare.”

11. Repornește cu Retinol

„Retinolul este ingredientul perfect pentru a-l încorpora în rutina de îngrijire a pielii, toamna și iarna”, subliniază medicul estetician Dr Maryam Zamani. „Recomand introducerea acestuia pentru a ajuta la stimularea producției de colagen, la scăderea pigmentării și la îmbunătățirea tonusului pielii. De asemenea, acesta acționează pentru a accelera delicat exfolierea pielii, diminuând semnele de durată ale daunelor solare de vară.”

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Vreau să devin reporter, concurs național

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Parteneriatul Global al Apei...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -