Imagini furnizate de Dl. Valerica Butoi
Certificat școlar din 1888
[the_ad id=”11688″]
Situația școlară la sfârșitul clasei I (1884-1885)
[the_ad id=”11688″]
Situația școlară la sfârșitul clasei a II-a (1887-1888)
[the_ad id=”12306″]
Deja este cunoscut faptul că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiaţiilor pe care acestea le emit. Majoritatea dispozitivelor de pe piaţă din acest moment nu sunt foarte periculoase, însă multe dintre ele se apropie destul de mult de limita teoretică de 1,6- 2,0 SAR (W/kg). Printre modelele de pe piaţă care emit cele mai multe radiaţii se numără modele de la OnePlus, Xiaomi, HTC şi chiar Apple şi Google.
A fost publicat un raport referitor la nivelul de radiaţii emis de mai multe dispozitive mobile populare de pe piaţă şi realizată o listă cu cele mai „periculoase” 16 modele de smartphone-uri. Desigur, pot exista modele mai periculoase, în special de la producători mai puţin cunoscuţi, însă acest „top” doreşte să informeze publicul larg despre posibilele riscuri la care se expun folosind unele dintre cele mai puternice şi mai răspândite telefoane mobile.
[the_ad id=”11688″]
Câteodată avem impresia că am văzut atât de multe lucruri în viaţă, încât nimic nu ne mai poate surprinde. Din întâmplare descoperim anumite secrete care ne fac să ne amintim că lumea din jurul nostru este cu adevărat extraordinară. BrăilaPortal propune o listă de 5 de lucruri incredibile pe care nu foarte mulţi oameni le ştiu.
[the_ad id=”11688″]
. 1 kg rasol de vită
. 200 gr măsline negre
. 2 cepe roșii
. 3 căței de usturoi
. 1 ardei verde și un ardei roșu
. 200 ml vin roșu
. 2-3 ardei chili proaspeți
. 1 linguriță chimion
. 2 linguri ulei de măsline
. Sare
. Piper
Se înjumătățesc cepele roșii, se taie și se călesc. Se adaugă usturoiul, chimionul, sarea, piperul și la final rasolul de vită tăiat fâșii. Se așează într-o tavă termorezistentă, se toarnă vinul roșu peste amestec, se adaugă 2-3 ardei chili și se acoperă. Se pune la cuptor preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 1,5 ore. La final, se adaugă ardeii tăiați fâșii și măslinele și se continuă coacerea până ce carnea este fragedă.
Știați că poveștile nu sunt doar pentru copii? Că ele fac parte zi de zi din viața noastră? Că nu toate încep cu ” A fost odată ca niciodată…”, dar toate vă fac populari în cercul de prieteni, colegi, cunoștințe? Sunteți siguri că știți cum se spun poveștile? Dacă vreți să aflați amănunte despre acest subiect, vă așteptăm la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila cu un atelier nou-nouț: ”CUM SE SPUN POVEȘTILE? Atelier de storytelling pentru adulți”, organizat în date de 14, 19, 26 februarie și 12 martie. SE OFERĂ DIPLOME DE PARTICIPARE într-un program european! Locurile sunt limitate! Înscrierile se fac la Ludoteca bibliotecii, Piața Poligon nr 4. Atelierul face parte din proiectul: Fabrica de Povești: Proiect inter-generațional, finanțat prin programul ERASMUS+. Coordonator de proiect: dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU, șef serviciu ”Relații cu Publicul” în cadrul Bibliotecii.
Renovezi? Te-ai plictisit de tâmplăria ta veche și ești în căutarea unei soluții simple dar elegante, la un preț bun? Fie că este vorba despre o construcție de la 0 sau despre o lucrare de reabilitare, tâmplăria reprezintă un element extrem de important în schema unei clădiri.
Romkomfort vine pe piața de tâmplărie PVC din România cu alternativa avantajoasă dată de raportul preț-calitate a produselor sale.
Considerat un lux, o bună bucată de timp, termopanul – în mod special tâmplăria PVC – a devenit rapid o necesitate. Și nu doar datorită investiției accesibile, cât mai ales prin prisma amortizării costurilor în timp. Evident, ne referim la proprietățile de izolare termică, fonică, solară și acustică, care ne fac viața mai bună și ne aduc economii serioase în buzunar.
Nu în ultimul rând, tâmplăria termopan aduce o notă de rafinament clădirilor, fiind în același timp și foarte ușor de întreținut (nu necesită vopsire, se curăță doar cu apă, eventual cu produse dedicate, alcaline, non abrazive). Caracteristicile ce recomandă acest tip de tâmplărie sunt:
În planul alegerilor, deși putem vorbi despre un exces de informație, fiecare producător și fiecare distribuitor punând la dispoziția clienților toate detaliile, rămâne încă dificil să ne decidem asupra tâmplăriei optime, în raport cu nevoile noastre.
Dacă în privința designului și a cromaticii nu ai nevoie decât de viziune, în ceea ce privește factorii care influențează calitățile tâmplăriei PVC, se recomandă o informare aprofundată, pentru a fi sigur că vei intra în posesia celor mai bune termopane.
Noi îți rezumăm aspectele pe care să pui preț, urmând ca, pentru detalii aprofundate, să consulți un specialist Romkomfort: grosimea profilului și adâncimea de montare, numărul de camere, tipul și grosimea sticlei care intră în componența geamului termopan, elementele de rigidizare și componentele de feronerie.
Fereastra Romkomfort este obținută prin folosirea de materii prime furnizate de colaboratori cu renume internațional în segmentul acesta de piață, punând la dispoziția cumpărătorilor toate agrementările și certificările conform cerințelor internaționale și ale UE.
Încă de la începutul producției de ferestre PVC s-au utilizat profile ecologice pe bază de aditivi ecologici calciu-zinc, deși costul acestora este cu mult mai mare decât al profilelor PVC pe bază de plumb.
În aceste condiții produsele noastre oferă garanția unor ferestre de înaltă calitate, proiectate conform standardelor europene și totodată perfect adaptate climei din România.
Romkomfort garantează produsele sale, performante pe piața Uniunii Europene ale cărei normative interzic folosirea plumbului în procesul de fabricație, colaboratorii Romkomfort având ocazia de a-și pune bazele sau de a-și dezvolta o afacere cu un partener competitiv.
Mai multe informații găsiți pe : www.fereastrakomfort.ro
Marele Hotel Hugo al lui Hugo Filip, antreprenor și proprietar de hoteluri în București (Hotel de France, de pe CaleaVictoriei din București) și Brăila, ocupa colțul de sud-est al Pieței Sf. Arhangheli . Clădirea avea în anul 1885 două niveluri cu decorația concentrată la etaj în jurul ferestrelor cu încadramente simple și balcon din fier forjat în central fațadei sudice. În anul 1899 hotelul a fost transformat după planul arhitectului Dufour, prin supraînalțarea lui cu un nivel, reamenajarea spațiilor și remodelarea fațadelor. La subsol a fost amenajată o sală de popice, la parter, două spații mari au fost repartizate pentru restaurant, cafenea și sală de biliard cu acces spre sala de jocuri, iar la cele două etaje câte 15 camere de închiriat.
După această transformare, noul antreprenor, Hugo Singer, deschide în anul 1900 Splendid Hotel.
În anul 1907 hotelul este preluat de firma Carrivelli & Bucur, a urmat reparația, introducerea uiluminatului electric, cu intenția de a i se schimba numele în Marele Hotel Principele Ferdinand și Cafee Savoia.
Lângă actualul sediu al B.R.D. din Piaţa Traian, nr. 13 se află imobilul unde a funcţionat Banca Sindicatului Agricol , înfiinţată, prin actul 1330 autentificat la Tribunalul Brăila în anul 1912.
În perioada 1948-1980 clădirea a avut destinația pentru: Sediu al Comitetului provizoriu al orașului (1949-1950), Sfatul Popular al orașului (1951-1968), Consiliul Popular municipal Brăila (1968-1980). Într-o perioadă clădirea era ocupată de birourile orașului la etajul I și ale raionului la etajul II
În anul 1968, Consiliul Popular Municipal se mută în clădirea din centru în locul Direcţiei regionale a societăţii „Albina”. Imobilul construit prin 1882, a fost Marele Hotel Hugo – propietar Huho Filip, după 1900 Hotel „Splendid” – propietar Hugo Singer, Hotel „Principele Ferdinand” – antrepenor firma „Carivelli et Bucur”. Devine apoi Banca Belgiei, din 1982 hotelul şi restaurantul „Danubiu”( vreme când băututile se ţineau în hruba din subsol ce ducea spre cofetăria Select, blocată în dreptul toaletei de la suprafaţă). Restaurantul era destul de frecventat, prețurile erau normale. În prezent sediul central al băncii BRD, de ceva timp renovat, cu o frumoasă înfățișare.
BP: Mulţumim de interviu!
Și eu, mulţumesc!
Informații complete despre activitatea și serviciile oferite găsiți pe : www.animatori-petreceri.ro
Vin sărbătorile, vin! Printre altele, vin și cu liste lungi de cumpărături. Iar, ca în fiecare an, în această perioadă, marile magazine funcţionează după un program special, unele rămânând deschise până târziu în noapte. Află care sunt cele cu program prelungit și care sunt zilele în care sunt închise!
Articol în curs de actualizare.
Dată | Galeria Brăila Mall | Hypermarket Carrefour |
01-07 Decembrie | 10:00 – 22:00 | 08:00 – 22:00 |
18-23 Decembrie | 10:00 – 22:00 | 08:00 – 24:00 |
24 Decembrie | 10:00 – 19:00 | 08:00 – 19:00 |
25 Decembrie | ÎNCHIS | |
26 Decembrie | 10:00 – 22:00 | 08:00 – 22:00 |
27-30 Decembrie | 10:00 – 22:00 | 08:00 – 24:00 |
31 Decembrie | 10:00 – 18:00 | 08:00 – 18:00 |
1 Ianuarie 2019 | ÎNCHIS | |
Începând cu 2 Ianuarie 2019 |
10:00 – 22:00 | 08:00 – 22:00 |
Dată | |
10-15 Decembrie | 6:00 – 23:00 |
16 Decembrie | 7:00 – 23:00 |
17-22 Decembrie | 6:00 – 23:00 |
23 Decembrie | 7:00 – 23:00 |
24 Decembrie | 6:00 – 18:00 |
25 Decembrie | ÎNCHIS |
26 Decembrie | 7:00 – 22:00 |
27 – 29 Decembrie | 6:00 – 23:00 |
30 Decembrie | 7:00 – 23:00 |
31 Decembrie | 6:00 – 18:00 |
1 Ianuarie 2019 | ÎNCHIS |
2 Ianuarie 2019 | 7:00 – 22:00 |
Dată | |
19 – 23 Decembrie | 07:00 – 24:00 |
24 Decembrie | 07:00 – 18:00 |
25 Decembrie | ÎNCHIS |
26 Decembrie | 10:00 – 18:00 |
27 – 30 Decembrie | 07:00 – 22:00 |
31 Decembrie | 07:00 – 18:00 |
1 Ianuarie 2019 | ÎNCHIS |
2 Ianuarie 2019 | 10:00 – 18:00 |
Program normal
Luni-Sâmbătă: 7:30-21:30, Duminică: 8:00-19:00
ÎNCHIS: 25, 26 Decembrie și 1 Ianuarie 2019
În zilele noastre, interesul pentru apa fără impurităţi este tot mai mare. Unii oameni caută izvoare naturale, alţii apelează la cele de lângă bloc, care nu sunt tocmai sigure, iar alţii sunt convinşi că apa îmbuteliată este cea mai sănătoasă, fiind verificată în prealabil.
În goana după cea mai bună şi cea mai pură apă de băut, au apărut şi filtrele de apă. Acestea sunt necesare pentru a ne asigura că apa pe care o consumăm este pură și nu conține metale grele, impurități sau sedimente care ne-ar putea afecta sănătatea.
Filtrele de apă au apărut pe scară largă abia în ultimul deceniu şi au rolul de a îmbunătăţi calitatea apei la nivelul utilizatorului casnic.
Apa este un bun solvent pentru diferite produse chimice, așa că este destul de ușor contaminată, însă acest lucru nu reprezintă singurul pericol, una dintre cele mai mari probleme ale apei potabile este duritatea crescută a acesteia, ce acționează direct asupra organismului uman.
Dedurizatoarele automate sunt destinate reducerii durității apei prin eliminarea ionilor de calciu și magneziu din apă. Principiul de funcționare al acestor echipamente se bazează pe proprietatea rășinilor cationice de a reține ionii de calciu și magneziu din apa dură.
Un alt procedeu de curățare al apei, cu o rată ridicată de succes, este osmoza inversă. Este o tehnologie de purificare a apei care utilizează membrane semi-permeabile pentru a îndepărta până la 99,7% din elementele dizolvate în apă. Se obține astfel o apă pură, fără impurități, bacterii sau virusuri.
Echipamente de filtrare și purificare a apei mai bune înseamnă implicit o apă mai bună. O apă mai bună, având în vedere ca toate procesele fizice și chimice din corpul nostru au loc în apă sau cu ajutorul apei, înseamnă implicit o sănătate mai bună, o stare de bine și o fericire implicită.
Vă invităm să accesați magazinul online PuriOptima pentru a descoperi mai multe informații utile.
[review]