marți, aprilie 23, 2024

Campanie colectare deșeuri hârtie, plastic, electronice și electrocasnice la Brăila

Important de Citit

Campanie de colectare „LOCUL DEȘEURILOR NU ESTE ÎN PREAJMA TA”

 

Locuitorii municipiului Brăila pot scăpa din nou de deşeurile de echipamente electrice şi electronice, dîndu-le la reciclat. O nouă campanie de colectare coordonată de RoRec în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila va oferi servicii gratuite de colectare şi preluare a deşeurilor electrice şi electronice de la persoane fizice şi juridice.

Campania se desfăşoară în perioada 25 – 26 martie, între orele 10.00 şi 17.00, fiind prima acţiune de colectare din anul 2015.  Brăilenii care renunţă la electronicele şi electrocasnicele vechi au la dispoziţie cinci puncte provizorii de colectare:

  • Piata Independentei, Platou Primarie
  • Cartier Obor, Complex Dinamo
  • Calea Galati, Parcare Bloc Turn
  • Soseaua Buzaului, Intersectie cu Soseaua Nationala Veche
  • Soseaua Vizirului, Intersectie cu Strada Mecanizatorilor

Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie şi sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00) sau la 0725 466 326 (număr cu tarif normal, disponibil zilnic între orele 8.00-18.00).

Fiecare deponent va primi cupoane valorice pentru aparatele electrice mari întregi (combine, vitrine și lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare, mașini de spălat rufe și vase, uscător de haine, aparate de aer condiționat). Pentru celelalte aparate electrice predate (fier de călcat, aspirator, monitor, calculator, cafetieră, mixer, televizor, radio, scule electrice) fiecare deponent va participa la o tombolă cu premii.

Cupoanele valorice sunt de 40 lei sau de 20 lei, funcție de aparatul predat la punctul de colectare. Extragerea are loc duminică, 27 martie, ora 12.00, la punctual amplasat în Piața Independenței.

Premiile oferite sunt: Frigider – 1 buc, Mixer – 2 buc, Cafetieră – 2 buc, Mașină de găurit – 2 buc, Fier de călcat – 3 buc, Set nivela – 5 buc

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România.  Practic, colectare-deseuriAsociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu și cu standardele WEEE LABel of EXcellence sau „Eticheta de Excelență în Reciclare”. O componentă foarte importantă a activității asociației o constituie, însă, educarea și conştientizarea populației în privința colectării și reciclării corecte a acestui tip de deșeuri.

În plus față de celelalte campanii de colectare desfășurate până acum, la sfârșitul acestei sătămâni, la punctele de colectare DEEE-uri vor fi amplasate containere în vederea colectării deșeurilor de hârtie și plastic.

În cazul în care persoane fizice sau juridice doresc să predea cantități mai mari de deșeuri, acestea sunt rugate să solicite sprijinul SUPAGL Braila, tel 0239611682, 0756044400, persoană de contact dna Doinița Tatomir, în vederea programarii colectarii acestora.

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Biblioteca dă startul înscrierilor la Clubul de Vacanță 2024

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila anunță o nouă ediție a celui mai îndrăgit proiect: Clubul de vacanță, care se...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -