luni, iulie 22, 2024

Cum aduci o pată de culoare băii tale? Sfaturi de la Savinidue.ro

Important de Citit

Amenajarea băii este un proces destul de complex, al cărui plan trebuie foarte bine pus la punct atunci când ne dorim rezultate cu adevărat spectaculoase. Fiecare încăpere a locuinței are importanța proprie și necesită atenție, însă baia pare a fi una dintre cele mai greu de amenajat. Dacă în trecut aceasta îndeplinea strict un rol funcțional, în prezent băile moderne sunt adesea asociate cu niște veritabile oaze de relaxare și refugiu. În procesul de amenajare al băii, cromatica joacă un rol deosebit de important, pentru că o baie lipsită de culoare este un spațiu anost, lipsit de orice urmă de personalitate. Este adevărat că de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția înspre culori cât mai neutre, din teama de a nu da greș și de a nu încărca prea mult atmosfera.

În realitate însă, specialiștii ne recomandă exact contrariul și anume, să nu ne fie teama de culori, nici chiar de cele mai îndrăznețe. Culorile sunt cele care dau “viață” unui spațiu, iar băile au nevoie în mod cert de acest lucru. Iată așadar câteva sfaturi utile de la un important producător de mobilier de baie despre cum poți oferi băii tale o pată de culoare!

Optează pentru un mobilier de baie de efect

La ora actuală există pe piață o gamă largă de modele de mobilier de baie, astfel că alegerea celui potrivit nevoilor tale nu este mereu o sarcină ușoară. Dacă îți dorești o atmosferă cât mai plăcută în baie, este recomandat să îți îndrepți atenția înspre un mobilier de efect, pe care să îl poți integra perfect în decorul general al încăperii. Asigură-te însă că pe lângă design și culoare, acesta este compartimentat cât mai inteligent, pentru că nu sunt tocmai puține lucrurile pe care în mod cert le vei depozita.

Pune accent pe elementele de décor

            Decorațiunile pot aduce în mod sigur un plus de culoare băii tale, cu condiția să le alegi pe cele potrivite. Chiar dacă în general, în cazul băilor mici este recomandat să utilizezi un număr mai redus de astfel de obiecte, câteva lumânări, coșuri sau chiar și niște rafturi deschise cu certitudine nu vor reduce prea mult spațiul vizual. În cazul unor băi cu un spațiu mai generos, poți opta pentru o gamă largă de decorațiuni ce pot aduce un plus de culoare acestei încăperi.

Acordă atenție sporită gresiei și faianței

            Gresia și faianța sunt o parte importantă din estetica și cromatica unei băi, de aceea este esențial să îi acorzi atenția ce i se cuvine. Evită pe cât posibil culorile sobre și îndreaptă-ți atenția către gresie și faianță colorată, care să completeze cât mai plăcut atmosfera din baie. Asigură-te însă că alegerea făcută are ca și rezultat un acord cromatic cât mai plăcut cu celelalte elemente din baie.

Nu neglija lumina

            O baie bine iluminată va da întotdeauna impresia unui spațiu mai generos decât este el în realitate. Din acest motiv, îți recomandăm să te asiguri că utilizezi atât lumina naturală, cât și pe cea artificială într-un mod cât mai inspirat. În prezent există numeroase soluții de iluminat pentru care poți opta, chiar și atunci când vorbim despre baie.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Tendințele anului în materie de brazi artificiali

Pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, discuția despre alegerea bradului de Crăciun revine. În ultimii ani, brazii...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -