sâmbătă, aprilie 20, 2024

Vânătoare ilegală în Brăila

Important de Citit

Polițiștii din Brăila au ridicat cinci arme de foc și un porc mistreț împușcat, de la trei bărbați care ar fi vânat fără autorizație într-un fond de vânătoare.

La data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Comunală Şuţeşti, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, pe DJ 221, între localităţile Şuţeşti şi Constantineşti, au observat două autoturisme, pe câmp, în zona unui canton.

Efectuând verificări în teren, poliţiştii au găsit abandonat un porc mistreţ împuşcat şi urmele lăsate pe zăpadă de anvelopele unui autoturism.vanatoare ilegala braila

Cercetările au fost preluate de poliţiştii specializați în arme, explozivi şi substanţe periculoase, care l-au identificat pe conducătorul unuia dintre autoturisme, un bărbat, de 49 de ani, din Brăila, iar pe bancheta din spate au găsit o armă de vânătoare şi un încărcător cu 4 cartuşe cu glonţ, nepercutate.

Poliţiştii au mai descoperit în pădure un observator pentru vânători, iar în interiorul acestuia, un tub cartuş cu capsa percutată, şi locul unde a fost împuşcat porcul mistreţ.

Cel în cauză a prezentat o autorizaţie valabilă pe alt fond cinegetic, fiind deţinător legal de armă de vânătoare.

De asemenea, de la domiciliul acestuia, poliţiştii au mai ridicat o armă de vânătoare, deţinută legal.

În celălalt autoturism s-a stabilit că se aflaseră doi bărbați, de 39 și 52 de ani, ambii din comuna Movila Miresii, despre care s-a stabilit că sunt deţinători legali de arme de vânătoare şi că ar fi transportat vânatul braconat, abandonându-l când au văzut echipajul de poliţie.

De asemenea, de la domiciliile acestora au fost ridicate alte 3 arme de vânătoare.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vânătoare pe un alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze, transportul vânatului dobândit din braconaj şi uz de armă letală fără drept.

Cele cinci arme de vânătoare şi permisele de vânătoare ale bărbaţilor au fost ridicate, iar autoturismele au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Prietenie pe o sfoară, proiect internațional copii

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -