sâmbătă, mai 18, 2024

5 MOTIVE PENTRU A ALEGE SPORTUL ÎN AER LIBER

Important de Citit

Mișcarea în aer liber este o alternativă excepțională la sesiunile extenuante de antrenamente în sala de fitness. Să practici sport este sănătos indiferent de mediul ambiant, totuși contactul cu natura îți aduce numeroase beneficii atât la nivel fizic, cât și psihic, intelectual și social.

Iată principalele 5 motive pentru care să alegi să faci sport în aer liber:

Respiri aer curat și îți îmbunătățești rezistență la efort

Întotdeauna este mai bine să respiri aerul proaspăt din natură, în locul aerului din sala de fitness care este de două ori mai poluat decât cel de afară. Așadar, dacă vrei să respiri din plin aerul curat și să-ți îmbunătățești rezistență la efort, poți face plimbări sau vei găsi locuri special amenajate pentru practicarea diferitelor activități sportive.

Reduci stresul, anxietatea și previi depresia
Dacă serviciul tău implică un stil de viață sedentar și stresant, este momentul să ai mai multă grijă de sănătatea ta. Mișcarea în aer liber este o modalitate perfectă prin care să te eliberezi de tensiune, stres și oboseală. Mai mult decât atât, vei observa o creștere a stimei de sine generată de activitatea sportivă în aer liber.

Îți va crește nivelul de vitamina D din organism

Participând la antrenamente în aer liber, prin expunerea moderată la soare, organismul tău va fi stimulat în mod natural să producă peste 80% din necesarul zilnic de vitamina D. Aceasta are un rol important în prevenirea oboselii, a depresiei, îți protejează sistemul cardiovascular și este un factor de protecție împotriva cancerului.

Dormi mai bine

Mișcarea în aer liber îți va îmbunătăți somnul și buna dispoziție. Vei observa cum, după fiecare antrenament în aer liber, vei fi invadată de energie pozitivă și optimism, iar acest lucru se va reflecta și în relația pe care o ai cu colegii, familia, prietenii.

Socializezi și experimentezi diferite forme de activitate fizică

Fie că joci tenis, te plimbi cu bicicleta, faci echitație, kangoo jumps sau alergi în parc, natura îți oferă o mulțime de posibilități pentru a te bucura de aer curat și mișcare, iar dacă aceste activități sunt desfășurate în grup, devii mai motivat și rezultatele vor fi rapid vizibile. În plus, participând la activități în aer liber, vei cunoaste și vei interacționa cu persoane care împarte aceeași pasiune cu tine.

Îți recomandăm să citești și articolul: 7 minute de exerciţii fizice corecte dimineaţa

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Dialog între generații la Biblioteca Județeană

Joi, 16 mai 2024, de la ora 12, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila are un invitat deosebit, pe domnul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -