luni, iunie 24, 2024

6 sfaturi de la specialiști care îți vor face fericit animalul de companie. Cum să ai grijă de câinele tău

Important de Citit

Dacă-ți dorești ca prietenul tău cățel să se dezvolte, atunci trebuie să înveți bunele modalități de a-l menține fericit și sănătos. Câinii cu îngrijire medicală adecvată și cu un comportament adecvat îți vor face viața mai încântătoare.

Sănătatea și comportamentul câinelui tău merg împreună și se influențează reciproc în mod direct. Un caine bolnav ar putea prezenta anumite indicii de boală sau poate dezvolta probleme de comportament, în timp ce un câine sănătos învață mai repede și îți arată un limbaj pozitiv al corpului.

Citește de mai jos 6 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a-ți aduce câinele pe calea cea bună: sănătatea fizică și mentală.

Un câine sănătos începe cu tine

Cel mai important aspect al unui câine este sănătatea. Un câine nesănătos nu beneficiază atât de mult de exerciții sau dresaj și poate dezvolta probleme comportamentale.

Veterinarul este foarte important în sănătatea câinelui tău, așa că alege unul în care ai încredere și cu care vei fi obișnuit ani de zile. Examinarile încep cu vaccinul atunci când câinele tău este pui și continuă de-a lungul anilor.

De asemenea este foarte important să aduci obiceiuri sănătoase în viața câinelui tău. Dietă echilibrată, exerciții regulate, îngrijirea, toate fac parte din procesul de creștere al unui câine.

Fii conștient de problemele obișnuite de sănătate

Există foarte multe boli care îți pot afecta câinele. O soluție bună pentru a-ți păstra câinele sănătos este educația ta. Când un câine intră în viața ta este important să cunoști semnalele de bază care duc la afecțiuni problematice. Unele semnale sunt: scărpinatul pentru probleme ale pielii, voma pentru probleme digestive sau pipi prin casa pentru probleme ale tractului urinar.

Chiar dacă ei nu pot vorbi, comportamentul câinilor spune multe despre starea lor de sănătate. Este foarte important să fii precaut și să știi când să iei atitudine.

Un câine dresat este un câine fericit

Sănătatea mentală și stimularea sunt lucruri foarte importante pentru sănătatea psihică, așa că dresajul câinilor trebuie să rămână o prioritate.

Dezvoltă un antrenament de bază și învață-ți câinele comenzile pe care i le dai. Face parte din procesul de îndreptare al câinelui tău. Dacă realizezi încă de la început cu un program bine stabilit, atunci câinele tău este pe drumul cel bun. Trebuie să îl înveți autocontrolul și poți începe să faci mici exerciții chiar în casă.

Comenzile esențiale dintr-un dresaj

Să-ți dresezi câinele este ușor și distractiv, atât pentru tine, cât și pentru el. Antrenându-ți câinele la comenzile ,,șezi”, ,,stai”, ,,întinde-te”, ,,rostogolește-te” și ,,vino” atunci când îl chemi sunt lucruri de bază în ceea ce privește dresajul. După ce a învățat aceste lucruri, încearcă să îl dresezi și mai mult: „dă labuța” sau ,,fă pe mortul” sunt tehnici amuzante, care vă vor înveseli pe amândoi.

Prin exercițiu și răbdare îți poți transforma câinele dintr-un simplu animal într-un elev ascultător.

Câinii au nevoie de socializare

Socializarea înseamnă să-ți înveți câinele sau cățelul să accepte oameni noi, animale sau locuri. Socializarea este rezultatul unui comportament de cățel fericit și educat. În plus, socializarea previne dezvoltarea problemelor de comportament.

Câinii, spre deosebire de pisici, sunt animale foarte sociabile și se dezvoltă prin a fi în jurul altora și prin a merge în diferite locuri.

Corectează problemele de comportament

Lăsând la o parte modul în care mulți dintre noi le tratează, câinii nu sunt oameni. În plus, interpretarea comportamentului câinilor drept unul specific uman a dus la interpretarea greșită în ceea ce privește acțiunile lor.

Legătura dintre stăpân și câine este minunată, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să nu îl corectezi că trebuie să-i ignori comportamentul neadecvat. Cu siguranță nu vrei să fie câinele pe care nimeni nu-l vrea prin preajmă.

Îți recomandăm să citești și articolul: Sfaturi pentru îngrijirea animalelor de companie

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Festivalul CDidei în cărți, premierea câștigătorilor

Festivitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare din cadrul Festivalului național de cultură și civilizație CDIdei în cărți se desfășoară...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -