joi, iulie 18, 2024

Care sunt previziunile viitorului în tehnologie văzute de experții lumii?

Important de Citit

Industria auto se apropie ușor ușor de prăpastia falimentului. Dacă până acum, lumea își dorea să își achiziționeze un automobil, acesta fiind un lucru necesar pentru fiecare, în viitorul apropiat, datorită tehnologiei, acesta nu va mai face parte din bunurile personale. Bineînțeles că, anul în care se vor întâmpla toate acestea este dependent de infrastructura țării respective și de economie.

Echipa ITprenori, sunt de părere că fiecare dintre indivizii acestei planete dorim un mijloc de transport rapid și eficient, nu un automobil proprietate personală. Toți dorim să avem acest mijloc de transport la dispoziție atunci când dorim sau când ne este necesar, iar comanda unuia, la fel cum se face în ziua de azi cu TAXI sau UBER este viitorul. În acest fel, industria auto va falimenta în scurt timp, asta pentru că nimeni nu va mai avea nevoie să-şi cumpere o maşină!

Primele astfel de maşini, ce vor fi capabile să se deplaseze fără intervenţia şoferului, au apărut deja din anul 2018 iar în 2020 industria constructoare de maşini se a schimbat şi va începe să falimenteze treptat. Nu vei mai avea nevoie de o maşină personală, tu şi copiii tăi vor putea chema o maşină printr-o aplicaţie mobilă. Maşina va fi fără şofer, iar tu vei achita doar cursa respectivă sau vei avea un abonament tip paușal şi mașina te va duce la destinaţie. În concluzie: nimeni nu va mai avea mașini proprietate personală, însă toţi vom avea acces la ele.

Această schimbare va transforma oraşele astfel că parcările vor constitui doar 5% din suprafaţa acestora iar 90-95% din „fostele” terenuri de parcare vor deveni parcuri de joacă sau alte spații de dezvoltare, cercetare și inovație pentru populație. Potrivit statisticilor, anual îşi pierd viaţa 1.2 milioane de oameni în accidente rutiere, câte un om la 100.000 de kilometri. Maşinile autonome vor salva anual vieţile a un milion de oameni, iar rata mortalităţii va fi de un om la 10 milioane de kilometri.

Companiile producătoare de maşini tradiţionale din prezent, o mare parte din ele, practic vor înceta să mai existe. Altele, precum Tesla, Google şi Apple vor revoluţiona industria auto, construind nişte calculatoare inteligente pe roţi. În prezent o mulţime de ingineri de la Volkswagen şi Audi care sunt îngroziţi de Tesla şi de posibilităţile pe care le are caută soluții pentru a se adapta noilor provocări. Odată cu apariţia automobilelor autonome asigurările auto vor deveni iniţial de 100 de ori mai ieftine, iar ulterior această afacere va dispărea complet, asta pentru că va exista comunicare între maşini, fapt care va duce la prevenirea accidentelor rutiere.

Precum industria auto, aceeași soartă o vor avea și agențiile imobiliare.

Așa cum știm, cetățenii români sunt printre cei mai mari proprietari din Europa și nu numai. Înafară de noi, majoritatea oamenilor doresc să fie cât mai mobili și își doresc o viață cât mai frumoasă și să lucreze de acolo de unde le place și se simt bine. Ei bine, cu o astfel de viziune, chiria o să fie în top pentru că nu te leagă de nimic și nu-ți dă altă bătaie de cap. Nimeni nu îşi va mai cumpăra o locuinţă şi asta pentru că se va putea munci în timpul călătoriilor şi astfel oamenii vor căuta mereu un loc mult mai frumos. Oraşele vor fi silenţioase pentru că vor fi maşini electrice. Respectiv vor fi mai curate şi va fi mai uşor de locuit în ele. Energia electrică se va ieftini considerabil din cauză că nu va exista un acces limitat la energia solară. Fiecare o va putea produce individual (prin achiziționarea unor panouri solare, de exemplu). Împreună cu energia electrică se va ieftini şi apa. Desalinizarea ei are nevoie în prezent de 2 kWh şi costă 0.25 cenţi pe metru cub (medie preţ global).

Îți recomandăm să citești și articolul: NISSAN anunță că modelele noi de pe piețele cheie vor fi electrificate până la începutul anului 2030

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Tendințele anului în materie de brazi artificiali

Pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, discuția despre alegerea bradului de Crăciun revine. În ultimii ani, brazii...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -