luni, mai 20, 2024

Creionăm Viitorul și Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila au lansat concursul de desen și pictură „Tablă de Joc Ecologic Colectează separat, frate!”

Important de Citit

Creionăm Viitorul și Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila au lansat concursul de desen și pictură „Tablă de Joc Ecologic Colectează separat, frate!”

10.05.2024
Asociația Creionăm Viitorul în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila invită copiii și adulții să se înscrie în concursul de desen și pictură „Tablă de Joc Ecologic Colectează separat, frate!”, care se desfășoară în perioada 8-31 mai, și să contribuie astfel la crearea unui instrument pedagogic al cărui rol este să îndrume elevii spre acțiuni concrete în domeniul colectării separate a deșeurilor și protejării mediului.

S-a constatat că board game-urile sunt foarte puțin utilizate în scop educațional în sistemele clasice de învățare. Cercetătorii consideră că jocurile ar trebui valorificate mai mult datorită beneficiilor pe care le aduc: pot stimula elevii cu stiluri diferite de învățare și pot dezvolta creativitatea, au potențialul a ne schimba comportamentele, de a ne mobiliza și de a ne ajuta să identificăm soluții pentru problemele cauzate de schimbările climatice.

Înscrierea în concurs
Concursul este deschis atât copiilor, cât și adulților din toată țara. Participanții trebuie să fie autorii lucrării prezentate, să aibă o adresă de e-mail validă, un număr de telefon şi să furnizeze nume/prenume reale. După completarea formularului  de înscriere de aici și a acordului de utilizare a lucrării, participanții vor realiza planșa de joc în variantă fizică și o vor depune personal sau prin poștă la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila – Secția de împrumut pentru copii. Ludoteca – Piața Poligon nr. 4, jud. Brăila, până la data de 31 mai 2024, ora 16.00. Se pot înscrie maxim 2 lucrări pentru fiecare participant. Regulamentul oficial al concursului este disponibil aici.

Premii
Va fi acordat un premiu în valoare de 1000 ron câștigătorului sau premii constând în produse ecologice si/sau cărți pentru lucrările clasate pe locul al II-lea si al III-lea.

„EcoMaze: Găsește drumul către colectare responsabilă”
Rata de colectare separată e foarte scăzută în jud. Brăila, cca. 3,8% în anul 2019 conform Consiliului Județean Brăila iar nivelul de educație ecologică e încă foarte mic: Programul Săptămâna Verde a fost introdus în școli în 2022 și, conform datelor Ministerului Educației, sub 50% din elevi au avut activități specifice.
Concursul este organizat de Asociația Creionam în cadrul proiectului „EcoMaze: Găsește drumul către colectare responsabilă” desfășurat în perioada aprilie 2024 – martie 2025 prin intermediul căruia și-a propus să contribuie la diminuarea consumului de plastic, creșterea procentului de colectare separată în 5 localități  din jud. Brăila și Dâmbovița, și la sprijinirea cadrelor didactice în programul Săptămâna Verde. Prin implementarea unor campanii de conștientizare, corelate cu dezvoltarea de jocuri (board games) educaționale și ateliere în școli, proiectul vizează schimbarea comportamentelor și formarea de obiceiuri ecologice pentru 1750 de copii și 70 de cadre didactice.

Proiectul „EcoMaze: Găsește drumul către colectare responsabilă”  face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl România, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde și Asociația pentru Relații Comunitare.
Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț. În spatele operațiunilor din magazine, din centrele logistice și din sediile centrale stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central de la Neckarsulm.

În toate domeniile sale de activitate, Lidl este o companie care acționează cu responsabilitate față de oameni, societate și mediu. Pentru Lidl, sustenabilitatea este metoda prin care își îndeplinește, zi de zi, promisiunea cu privire la calitate.

Pentru orice alte detalii puteți contacta asociația la: asociatiacreionamviitorul@gmail.com sau vă puteți informa pe pagina de Facebook, aici: https://www.facebook.com/asociatiacreionamviitorul sau pe Instagram, aici: https://www.instagram.com/creionamviitorul/


Creionăm Viitorul s-a înființat ca grup de inițiativă locală în toamna lui 2019 și a dobândit statutul de organizație non-guvernamentală în 2022. Scopul asociației este de a promova inițiativele sustenabile în vederea creșterii calității vieții și dezvoltării comunităților din România dezvoltând o serie de proiecte pe teme educaționale și de mediu.

Mihaela Doinița Stanciu
Coordonator concurs
asociatiacreionamviitorul@gmail.com
Gabriela Anghel
Coordonator proiect
gabriela.anghel2007@gmail.com

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Dialog între generații la Biblioteca Județeană

Joi, 16 mai 2024, de la ora 12, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila are un invitat deosebit, pe domnul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -