miercuri, mai 15, 2024

Măsură în alimentația de după sărbători

Important de Citit

Ce putem face ca după mesele copioase de sărbători să nu ne simțim greoi și obosiți? Cum să ne „resetăm” stomacul la starea sa normală!

 

Supele de legume sau mâncărurile fără sosuri pot fi mult mai delicate cu stomacul suprasolicitat. Putem alterna Homemade Roasted Thanksgiving Day Turkeyaceste feluri cu cine pe bază de salată.

Cerealele cu lapte sau iaurt pot reprezenta un mic dejun nemaipomenit. Vitaminele, antioxidanții, sărurile minerale și fibrele din componența acestora ajută la regenerarea sistemului digestiv. Un pahar de iaurt natural, o porție de biscuiți cu ovăz sau tărâțe este o mâncare în sine, la fel ca o farfurie de fructe proaspete sau salată.

toasti~th_wine_and_champagneFlora bacteriană din intestine trebuie îngrijită, de aceea este bine să consumăm zilnic produse lactate cu floră vie, acrișoare și murături. Și fructele și legumele cu gustul ceva mai amar, precum grepfrutul sau țelina pot să ajute la o digestie bună.

Specialiștii spun că după ce ne-am luat rămas bun de la anul ce tocmai a trecut, soluția nu este regimul, mai ales cel prin înfometare, această alternativă putând avea efecte dăunătoare. Datorită scăderii bruște a nivelului de zahăr din sânge, poate provoca amețeli și putem deveni lipsiți de energie. Deci mâncarea nu trebuie eliminată aproape complet, dar să mâncăm cu măsură.

Să bem lichide multe și sănătoase!

„Cea mai importantă este hidratarea” – ne spun specialiștii, de aceea să bem multă apă sau ceai verde ori de fructe 2Smoothie_Mixed_berry_banana_and_nut_oatmeal_smoothiefără zahăr, sucuri de fructe și legume neîndulcite, diluate cu apă, care au capacitatea de a ne curăța și hidrata organismul.

La revedere alcool și mâncăruri grase!

După șampania de revelion să ne ferim o vreme de alcool, mai ales dacă am băut prea mult – și cu asta contribuim la regenerarea stomacului. Carnea prăjită în ulei, cartofi prăjiți și felurile fibroase, mai greu de digerat precum varza,fasolea…trebuie uitate acum în favoarea legumelor și fructelor, dar și a cerealelor (orez, mei, bulgur etc).

Treptat să ne întoarcem la o dietă diversificată, fără extreme!

 

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Dialog între generații la Biblioteca Județeană

Joi, 16 mai 2024, de la ora 12, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila are un invitat deosebit, pe domnul...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -